sursa foto:  mediafax.ro

SURSE! Un nou scandal SCINDEAZĂ PSD! Nu s-a mai întâmplat asta de la căderea Guvernului Grindeanu

După scandalul moțiunii de cenzură, prin care Guvernul Grindeanu a fost demis, un nou război ia naștere în sânul Partidului Social Democrat, pe care îl împarte în două tabere.

Motivul? Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale, proiect de act normativ al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), care ar permite extinderea folosirii limbii materne, prin scăderea pragului de la 20% la 10%, iar autoritățile locale sunt obligate să asigure acest drept, conform Digi24.ro.

Potrivit alin. 1 art. 19 din proiectul de modificare a Legii nr. 215/2001: „În unitățile administrativ-teritoriale, în care cetățenii aparținând minorităților naționale au o pondere de peste 10% din numărul total al locuitorilor care și-au declarat apartenența etnică sau în care există un număr semnificativ de cetățeni aparținând minorităților naționale, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice din subordinea acestora (…) au obligația să asigure în raporturile cu aceștia folosirea limbii materne”.

În plus, un alt paragraf lămurește și ce ar trebui să se înțeleagă prin „număr semnificativ de cetățeni aparținând minorităților naționale”: „10.000 de cetățeni aparținând minorității naționale în unitățile administrativ teritoriale în care numărul locuitorilor este mai mare de 100.000”.

Astfel, limba maghiară și romani ar putea deveni obligatorii în toate instituțiile publice din mai multe localități, printre care și București.

Comisia de Muncă din Camera Deputaților, în care PSD deține majoritatea, a avizat, miercuri, în regim de urgență, proiectul UDMR, iar asta i-a scos din sărite pe unii social-democrați.

Conform unor surse bine informate ale Bugetul.roun număr semnificativ de PSD-iști, din cel puțin șase județe, se împotrivesc acestui proiect de lege și fac demersuri ca propunerea controversată a UDMR să nu treacă de votul Parlamentului.

Și acum, la fel ca în cazul moțiunii de cenzură care a dus la demiterea Guvernului Grindeanu, Partidul Social Democrat este împărțit în două tabere, una care susține proiectul UDMR-ist, iar alta care i se împotrivește. Potrivit acelorași surse, dacă nu va fi un ORDIN de partid, sunt mari șanse ca această propunere legislativă să nu primească votul parlamentarilor.

Vezi și Unici în lume! Primarul de la 80 km de București care a luat 2 la bac! Un politician important l-a promovat

Adevărul nespus! Cine l-a săpat de fapt pe Țuțuianu și cine-i arată cartonașul galben lui Dragnea

Acuze dure la adresa ING Bank! Ce ar face banca fără a-și înștiința clienții – REACȚIA avocatului Gheorghe Piperea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare