sursa foto:  Facebook.com

Petre Daea bate cu pumnul în masă: ‘În niciun caz nu va merge grâul la export, va merge cel care depășește nevoile țării. Nu pot să las România fără grâu și să mă duc să caut la alții grâu. Sub nicio formă’

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a anunţat că va merge la export doar grâul care depăşeşte nevoile ţării, arătând că nu poate lăsa România fără grâu şi să meargă să caute în altă parte. 

Petre Daea a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, daca va fi o diminuare a exportului la grâu.
În niciun caz nu va merge grâul la export, va merge cel care depăşeşte nevoile ţării. În niciun caz altul. Păi, nu pot să las România fără grâu şi să mă duc să caut la alţii grâu. Sub nicio formă. (…) Sunt atent, ştiu exact ce înseamnă contracte în derularea lor, nu mă găsesc nepregătit, de asta mă şi trezesc dimineaţa mai devreme. (…) Estimările mele sunt stabilite pe baza datelor pe care le am de la structuri. Ştiu în fiecare zi ce kilogram de grâu iese afară.
Nu vreau să vă transmit eu informaţiile acestea exacte pentru că nu vreau să intru în piaţă şi vreau doar să ştiţi că e pe mâini bune balanţa şi pe decizii cumsecade, corecte, bine asigurate. Nu o să vedeţi de la mine cifrele acestea pentru că nu vreau să dau posibilitatea unor interpretări care pe mine m-ar putea duce într-o situaţie în care să nu fie bine pentru piaţă. Eu vreau să fie bine pentru piaţă, vreau să fie bine pentru ţară, vreau să fie bine pentru fermieri, vreau să fie bine pentru procesatori”, a declarat Daea.
Întrebat cu ce procente este mai mică producţia de grâu de anul acesta faţă de cea din 2021, ministrul Agriculturii a răspuns: „Vă dau un procent, dar îmi îngăduiţi să o fac săptămâna viitoare şi să vă dau şi cantitatea exactă? Este ca şi cum vreţi să introduceţi mingea în plasă prin spatele porţii. Eu sunt pregătit şi pentru acest răspuns şi vă spun, este mai mică decât anul trecut. Ea este între 15 şi maxim 18 faţă de anul trecut”, conform news.ro.

Vezi și:

Ieșire a lui Petre Daea: ‘Am văzut o serie întreagă de abordări apocaliptice – că ia foc lanul, că auzi sirenele. Și copiii în pântece se sperie’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare