sursa foto:  g4media.ro

Petre Daea, după scandalul roşiilor tratate, de la Buzău: Avem o Hotărâre de Guvern extrem de bine pusă la punct

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis după ce doi producători de roşii din Buzău care au fost prinşi cu 400 de litri de pesticide, că există o Hotărâre de Guvern extrem de bine pusă la punct, încât fermierii să ştie ce au de făcut.

 

 

 

Au apărut rezultatele probelor prelevate în Buzău, unde doi producători au fost prinși cu 400 de litri de pesticid cu limite de şapte ori mai mari decât normele admise.

Toate testele făcute în Buzău au arătat că nu s-au folosit pesticide peste limita admisă de către restul producătorilor. Așadar, toate legumele testate sunt sigure pentru consum.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre acest subiect şi a făcut asigurări că România are o Hotărâre de Guvern destul de solidă cu privire la acest aspect al agriculturii.

„Urmăresc această activitate, cât şi celelalte în aşa fel încât să asigurăm populaţia ţării că producătorii români fac legume cu produse omologate şi trebuie să trateze. E şi ca omul. Planta are şi ea pori şi dăunători, dar trebuie după tehnologie, iar specialiștii fac acest lucru în aşa fel încât să protejeze sănătatea plantelor, dar în acelaşi timp să asigure produse sănătoase pentru români.

Îndemn consumatorii să folosească legumele româneşti pentru că sunt verificate. Avem o Hotărâre de Guvern extrem de bine pusă la punct vizând această problematică a sănătăţii plantelor. Am dat hotărârea de guvern înainte de anul trecut ca fermierii să ştie ce au de făcut”, a spus Petre Daea, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare