sursa foto:  G4Media.ro

Petre Daea trage un puternic semnal de alarmă: ‘Se pune în pericol întreaga activitate de creștere și de producție a păsărilor în România!’

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, atenționează că ”Prin blocarea comercializării puilor de o zi la fermele specializate în astfel de activități, aflate la baza industriei aviare, se pune în pericol întreaga activitate de creștere și de producție a păsărilor în România!”.

”S.O.S. Gripa aviară!!!
În sfârșit, în data de 7 mai 2021 s-a întrunit, în ședință extraordinară, Centrul Național de Combatere a Bolilor în vederea stabilirii măsurilor de prevenire a gripei aviare.
Nota bene!
Decizia adoptată, în care sunt precizate măsurile ce se impun, se înscrie în logica firească a contextului epidemiologic.
Din nefericire, măsurile stabilite nu sunt însoțite de clarificări tehnice procedurale în vederea aplicării unitare și, astfel, se produc blocaje în circuitul de producție la fermele indemne, aflate sub control sanitar-veterinar, tocmai în perioada maximă de comercializare a seriilor de pui de o zi.
Prin blocarea comercializării puilor de o zi la fermele specializate în astfel de activități, aflate la baza industriei aviare, se pune în pericol întreaga activitate de creștere și de producție a păsărilor în România!
Situația impune intervenția urgentă a factorilor de decizie implicați, în vederea prevenirii unui blocaj în sectorul avicol.
Orice întârziere în aplicarea imediată și corectă a măsurilor, în acest context epidemiologic, va produce pierderi incomensurabile.
Decidenți, interveniți urgent!”, a scris Petre Daea pe Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare