sursa foto:  click.ro

Surpriza lui Iohannis! Planul din spatele ușilor închise! Cum va juca în ecuația Kovesi

În luna februarie, Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi, ignorând solicitarea lui Tudorel Toader, ministrul Justiției. Dacă va repeta gestul, riscă suspendarea. O spune PSD prin vocea senatorului Șerban Nicolae. Doar că amenințările social democraților nu par să-i pice tocmai rău președintelui, care după un astfel de tur de forță și-ar întări puterea în stat, fiind revalidat de cetățeni.

Mai mult ca sigur, acțiunea de suspendare s-ar solda cu un eșec lamentabil, iar cel care ar trebui să achite nota de plată ar fi chiar Liviu Dragnea, care are deja mulți dușmani atât în partid, cât și în afara lui. Astfel PSD ar fi eliberat de sub „tutela” actualului lider și partidul s-ar putea reforma… încă o dată, ca după sacrificarea oricărui președinte social democrat din istoria formațiunii.

În momentul de față, președintele Klaus Iohannis nu este un lider care să aibă fani, nici anti-fani. Este un fel de apă sfințită, care nu a stârnit pasiuni… nici pozitive…nici negative. O acțiune de suspendare l-ar rebrandui practic și i-ar da forță. I-ar transfera din forța pe care Laura Codruța Kovesi a acumulat-o în ultimii ani. S-a insistat foarte mult pe acțiuni de PR și a fost impusă puternic pe piață. Este un brand puternic și are mulți susținători, mai mulți decât Klaus Iohannis.

Președintele ar deveni un lider puternic atât în fața românilor, cât și a europenilor și a americanilor. Deja în zona Cotroceniului se vorbește din ce în ce mai mult despre visul lui Klaus Iohannis, de a vira spre Bruxelles în 2019. Dar pentru asta, are nevoie să arate că este un lider și nu doar un șef pus în funcție cu ajutorul altora. Pentru că actualul președinte nu a câștigat cu voturile pozitive ale românilor, ci cu cele contra lui Victor Ponta.

Probabil vocile din jurul lui Klaus Iohannis îl vor sfătui să joace la suspendare, însă șeful statului nu va fi ușor de convins. Prin numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier a arătat deja că îi place confortul și că pune interesul personal în fața celui colectiv.

Citește și…

EXCLUSIV! Cozmin Gușă dezvăluie dacă va reintra în politică, în ce partid, dar și când va fi debarcat Ludovic Orban de la șefia PNL

EXCLUSIV! Răspunsuri NEAȘTEPTATE din partea lui Cozmin Gușă! De cine îi este milă, cine este cel mai inteligent politician din România și care este cea mai mare nerealizare a sa

EXCLUSIV! Secretul lui Vladimir Drăghia – cine este tatăl lui și cu ce s-a ocupat în trecut. Viața câștigătorului Exalton bate filmul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare