sursa foto:  vol.at

Planul lui Rareș Bogdan de a-l obliga pe Nehammer să accepte România în Schengen! Sunt vizate companiile austriece din țara noastră

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), europarlamentarul Rareș Bogdan, are un plan pentru a obliga Austria să accepte România în spațiul Schengen.

Potrivit lui Rareș Bogdan, singura cale de a-l îndupleca pe cancelarul Karl Nehammer este prin companiile austriece prezente pe piața locală.

În cazul în care Nehammer nu înțelege prin diplomația bunului simț și a argumentelor, atunci sigur că trebuie purtată o discuție extrem de serioasă cu reprezentanții companiilor austriece din România, a precizat, la Antena 3, Rareș Bogdan.

Ce a declarat Rareș Bogdan

Cred că lobby-ul companiilor austriece prezente la București, care reprezintă undeva la 7% din PIB Austriei, va fi un ajutor pentru noi, pentru diplomația din România, pentru echipa de la Ambasada României de la Viena, pentru echipa Ministerului de Externe, a Ministerului de Interne.

Pur și simplu, trebuie să ne luăm ca aliați aceste corporații care sunt prezente în România, care trebuie, la rândul lor, să le explice celor de la Viena că ceea ce fac este incalificabil, este sfidător, este un umilitor pentru România.

Iar ce am explicat eu în intervenția mea de astăzi a fost că, de fapt, poziția domnului Nehammer, a cancelarului austriac este o poziție nu doar împotriva României, este o poziție împotriva construcției europene, este o sfidare la adresa Comisiei, a Consiliului și a Parlamentului European.

Este, pur și simplu, un joc de distrugere a Europei din interior.

Este inacceptabil să nu vii cu niciun fel de argument și să continui cu încăpățânare să refuzi accesul românilor. (…) Pierdem aproape 1,7% din PIB din cauza faptului că tot ceea ce înseamnă transport rutier și pe calea ferată (este supus controalelor la frontierele statelor Schengen).

În momentul acesta (aderarea la Schengen) este un obiectiv de țară, al tuturor partidelor politice și al tuturor cetățenilor români și trebuie să ne asumăm acest obiectiv de țară.

Pentru a ajunge la el, trebuie să fim extrem de prezenți cu acest subiect, să nu cedăm, să nu lăsăm deoparte subiectul, să-l aducem în atenția publică, să cerem președintei Comisiei Europene, comisarilor, ambasadorilor să susțină cauza României.

Totuși, există o singură țară care se opune, un singur personaj ca Nehammer care, până la urmă, trebuie înduplecat, trebuie obligat. Iar în cazul în care nu înțelege prin diplomația bunului simț și a argumentelor, atunci sigur că trebuie purtată o discuție extrem de serioasă cu reprezentanții companiilor austriece din România”, a spus Rareș Bogdan la News Hour with CNN.

 

Rareș Bogdan a răbufnit în Parlamentul European: „Excelențele voastre, ne-ați mințit!”

„Excelențele voastre,

Ne-ați mințit! Ne-ați mințit în mod repetat. Ne umiliți și păcăliți constant, deși suntem cetățeni europeni model, responsabili și deschiși, toleranți și extrem de muncitori. Am făcut eforturi uriașe și am deschis larg ușile pentru 6 milioane de cetățeni ucraineni ce fugeau din față agresiunii inacceptabile și incalificabile a lui Putin.

 

 

Ne punem la grea încercare fermierii noștri rămași cu mii de tone de cereale în hambare sau pe câmp pentru a primi cerealele ucrainene ce trebuie să ajungă în Nordul Africii și Europa Occidentală, însă care rămân în cantități uriașe și pe teritoriul României. Ne-am securizat granițele și tocmai azi-dimineață românii de la granița sudică cu Ucraina au primit mesaje de informare și avertizare cu privire la protejarea de bucățile de drone ce cad de pe celălalt mal atacat în rafale de ruși.

Nu sunteți capabili să puneți presiune și să îl opriți pe cancelarul Nehammer al Austriei de a umili și sfida o țară cu 25 de milioane de cetățeni europeni.

 

 

Nehammer sfidează și umilește NU doar România și pe români, el își bate joc de eurosistem, de voi toți, de la Consiliu până la ține, în mod special, dragă Ursula.

Tu, Roberta, Charles Michel ne faceți promisiuni peste promisiuni, iar noi privim cum România, exemplu al toleranței etnice și religioase, al parteneriatului corect și asumat pentru forțele militare NATO este bântuită de stafia extremismului, anti-europenismului și intoleranței, ba mai nou, e drept că încă izolat, chiar și al unui început de pan rusism și pan asianism. Partide marginale au devenit periculoase din cauza refuzului Austriei de a ne acceptă în Schengen și al Vostru de a fi incapabili de a-l convinge pe cancelarul austriac Nehammer că greșește grav față de Europa Comună și față de solidaritatea Construcției Europene.

 

 

Vorbim în termeni elogioși de viitorul Europei, dar tolerăm că un fost ministru de Externe al Austriei, ce dansa la nuntă cu dictatorul Putin, să anunțe că s-a mutat în orașul dicatorului, la Sankt Petersburg.

Aud cuvinte că solidaritate, unitate și alte glume. Care solidaritate? Ce au cerut românii care sunt umiliți pe coridoare marginale în aeroporturi?

Ce unitate și egalitate de șanse când românii stau la cozi kilometrice la granițe?

 

 

Am fost primii care am adoptat buget de 2% pentru apărare, iar acum mergem pe 2,5%. În timp ce noi securizăm frontieră, alții se dezvoltă! Românii au aparat Europa în ultimii 500 de ani. Am livrat petrol, gaze, lemn, uraniu, apă, dar mai ales inteligență! Iar pentru a ne apară țară, a trebuit să negociem permanent.

Ne-ați hrănit cu iluzii, dar am rămas și rămânem europeni. Asta în timp ce Austria vânează contracte, iar România așteaptă respectul cuvenit. ATÂT!

 

 

RESPECT și ȘANSE EGALE”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare