sursa foto:  stiridecluj.ro

Plecat la Bruxelles, ministrul Muncii, Marius Budăi, vorbește de o majorare ulterioară a pensiilor, după rezolvarea inechităților din sistem

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, vor discuta mâina la Bruxelles, despre reforma pensiilor asumată prin PNRR.

În cadrul discuțiilor cu Comisia Europeană, cei doi miniștri vor încerca să elimine procentul de 9,4% din PIB alocat pensiilor, trecut în PNRR.

Marius Budăi a declarat, luni, la Antena 3, că în primă fază vor trebui rezolvate inchitățile din sistemul de pensii, prin noua Lege a pensiilor, apoi se va putea vorbi de o majorare a pensiilor.

Budăi: „În primă fază trebuie să rezolvăm inechitățile iar după rezolvarea inechităților să găsim o predictibilitate în a majora pensiile ulterior, pentru că pensiile în România sunt încă mici”

Problema se pune în primul rând de a rezolva inechitățile din sistem. Am repetat și spun de foarte multe ori că inechitățile se rezolvă în doi pași. În primă fază avem nevoie de un act normativ, după care avem nevoie de un impact bugetar.

În actualul context sau în actuala fază în care suntem, cu siguranță rezolvarea inechităților nu încape în acest procent. Dar să mai vorbim și de majorări ulterioare.

Aici nu vorbim doar de anumite majorări, și haideți să vedem cum facem, dacă includem sau dacă nu includem, sau dacă încape sau nu încape.

În primă fază trebuie să rezolvăm inechitățile iar după rezolvarea inechităților să găsim o predictibilitate în a majora pensiile ulterior, pentru că pensiile în România sunt încă mici”, a explicat Marius Budăi, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare