sursa foto:  evz.ro

PNL, victorie colosală împotriva Pro România înainte de alegeri

Partidului Naţional Liberal, a obținut  victoria la Biroul Electoral Central.  După ce Partidului Pro România îi este interzis să mai distribuie calendare creştin-ortodoxe cu logoul partidului, în campania electorală.

Partidul Naţional Liberal a sesizat Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti şi Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Buzău cu privire la încălcarea de către Partidul Pro Romania a legislaţiei privind desfăşurarea campaniei electorale la alegerile Parlamentare din anul 2020, în ceea ce priveşte distribuirea ca materiale de propagandă electorală a calendarelor bisericeşti cu logoul şi denumirea Partidului PRO România, respectiv purtând mesaje cu caracter politic.

Ambele birouri electorale au stabilit că partidul Pro România a încălcat legislaţia electorală, folosind în campanie materiale de propagandă electorală care nu respectau prevederile din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, respectiv: „Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni legii”.

Decizia Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Buzău a fost confirmată de Biroul Electoral Central în data de 29 noiembrie 2020, prin Decizia nr. 98/2020, care a stabilit în mod definitiv că Partidul Pro România a încălcat legislaţia care conferă exclusivitate asupra distribuirii şi valorificării obiectelor de cult ortodoxe Bisericii Ortodoxe Române.

Biroul Electoral Central a stabilit, astfel, că materialele distribuite de Partidul Pro România, constând în „Calendar creştin-ortodox pe anul 2021” reprezintă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege, fapt ce aduce atingere desfăşurării unei campanii electorale echitabile, scopului acesteia, precum şi integrităţii, eficacităţii şi transparenţei procedurii electorale. – link, Decizie, aici: https://parlamentare2020.bec.ro/wp-content/uploads/2020/11/dec_98.pdf

În urma deciziei BEC, partidului Pro România îi este interzis să mai distribuie materiale de propagandă electorală constând în calendare creştin-ortodoxe pe anul 2021 şi este obligat să retragă din spaţiul public calendarele bisericeşti distribuite.

Totodată, au fost sesizate organele de poliţie în vederea efectuării de cercetări suplimentare şi de aplicare a sancţiunilor prevăzute de lege în limitele competenţelor conferite organelor de poliţie.

Partidul Naţional Liberal dezaprobă astfel de practici ilegale şi va lupta, mereu, pentru respectarea legislaţiei electorale, în timpul campaniei, informează agerpres.ro

Citește și:

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Atenție! S-a schimbat legea! Poliția nu mai are dreptul să te amendeze dacă nu ai buletinul la tine!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare