sursa foto:  mediafax.ro

Poliția Capitalei a făcut prăpăd! Peste 100 de sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

În vreme de stare de alertă, în week-end-ul de-abia încheiat, polițiștii bucureșteni și-au făcut datoria și i-au sancționat pe cetățenii care au încălcat legea.

În intervalul 31 iulie -02 august a.c., polițiști ai Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București, cu sprijinul reprezentanților ai Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică București, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă București și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov, au efectuat verificări la peste 192 de operatori economici, precum și în mijloacele de transport în comun.

S-a urmărit respectarea prevederilor Legii nr 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a altor norme privind protecția cetățeanului.

În cele trei zile au fost verificate mari complexuri comerciale, hipermarket-uri, hale și piețe agroalimentare, terase și locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zonă celor cu regim taxi.

Au fost constatate și aplicate aproximativ 200 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Din acest total, 128 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 21 sancțiuni au fost aplicate pentru situații ce cad sub incidența legislației privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

De asemenea, polițiștii au purtat discuții, atât cu cetățenii, cât și cu reprezentanții agenților economici, pentru a da anumite lămuriri și informații cu privire la măsurile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.
Acțiunile Poliției Capitalei continuă pentru siguranța cetățenilor și pentru menținerea unui climat de liniște publică.”, informează Poliția Capitalei.

Vezi și

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Un cunoscut medic a răbufnit: ‘M-am săturat de incompetența voastră! Orban va face orice e nevoie pentru a rămâne premier, împreună cu toată gașca de impostori, gen Grindă’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare