sursa foto:  mediafax.ro

SURSE DNA a descins la Poliția Capitalei! Procurorii au intrat pe fir: Este anchetat modul în care un celebru șef din Poliție a dat sporuri

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins, joi, la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei! Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, procurorii DNA anchetează modul în care Radu Gavriș, fost șef de la Omoruri, a aplicat sporul de 50% pentru CFL contaminare biologică și/sau cadavre, exhumare. De altfel, Bugetul.ro a scris, la finalul lunii august, că de acest spor ar fi beneficiat atât Gavriș, cât și polițiștii aflați în grațiile sale și că fostul șef de la Omoruri este verificat pentru fals și uz de fals, după cum ne-a declarat șeful SNPPC, Dumitru Coarnă.

Dosarul a fost deschis in rem, adică privitor la faptă. De la sediul Poliției Capitalei au fost ridicate mai multe documente și calculatoare.

Domnul Gavriș are două probleme: o dată cu acea percheziție despre care am discutat, când a influențat procurorul și judecătorul de caz să nu emită autorizație de percheziție, în dosarul privind moartea lui Emi Pian și altă problemă extrem de delicată și de penală este că, de circa 10 ani de zile, cu bună știință, a întocmit foi colective de prezență în fals, aplicând un spor pentru CFL (n.r. – cercetare la fața locului) contaminare biologică și/sau cadavre, exhumare unor persoane din cadrul Poliției Capitalei, care nu erau în această situație.

Vezi și EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

Vorbim de un spor pe bază de pontaj, sporul ăsta se aplică polițistului – fie că-i de la Ordine Publică, fie de la Judiciar, fie de la Rutieră, fie de la Transporturi – când intră într-o procedură de cercetare a locului faptei contaminată sau în raport cu un cadavru, ori exhumare.

Pe perioada în care polițistul se află la fața locului – o oră, două, trei, nouă -, este pontat în foaia colectivă de prezență, în funcție de orele pe care el le petrece acolo. La 8-9 ore, polițistul are un spor.

Domnul Gavriș a aplicat la 168 de ore. A schimbat situația de fapt. El a făcut niște foi colective de prezență, spunând că, în fiecare zi, toți polițiștii pe care i-a agreat el au fost la CFL în zone contaminate și în zone cu cadavre sau exhumări.

Sunt sume enorm de mari, iar polițiștii care lucrau, în realitate, în astfel de zone nu primeau. Spre exemplu, aveam un om spânzurat. Mergea polițistul de la Ordine Publică și intra în contact cu cadavrul la fața locului, venea și domnul Gavriș și nici nu lua contact cu cadavrul. Îl duceau la morgă, îl băgau în sac. El (n.r. – Radu Gavriș) avea 8 ore, iar celălat n-avea nimic. El avea 168 de ore pe lună, prin fals și uz de fals. Cu bună știință a făcut lucrul ăsta.

Să vedem cum o să recupereze aceste sume enorme Statul Român, că unii au primit și pe la pensie aceste sume, provenite din falsuri. Asta e marea problemă a domnului Gavriș.

Sunt tare curios să văd cum o să reacționeze Ministerul, pentru că e faptă penală.

Și ar mai fi un lucru, cu acele imaginini care au apărut în spațiul public. Patru polițiști de la Serviciul Omoruri de la Capitală au ridicat imaginile de la acea locuință privată. Le-au spus oamenilor că e vorba de o anchetă în curs și ei le-au dat la presă”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă, la finalul lunii august.

Radu Gavriș, mutat tocmai la Harghita

Acuzat că el și apropiații săi au dat presei înregistrarea de la întâlnirea dintre chestorul Liviu Vasilescu și membrii clanului Duduianu, unde s-au pus la punct detaliile privitoare la înmormântarea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, comisarul-șef Radu Gavriș, pe atunci adjunct al șefului Poliției Capitalei, a fost mutat la conducerea IPJ Harghita.

Detașarea lui Gavriș a avut loc înainte ca Liviu Vasilescu să-și dea demisia din fruntea Poliției Române.

Vezi și

Mega-scandal! Costel Alexe, ministrul Mediului, acuzat de ‘plagiat grosolan’

Horă între un candidat PNL, un fost șef ‘Doi și-un sfert’ și cumetrii lui Emi Pian! Legături-dinamită

EXCLUSIV Controverse în privința transformării medicilor veterinari în polițiști: ‘Mi se pare o lipsă de respect față de polițiștii care au făcut o școală’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare