sursa foto:  b1.ro

Poliția Română cere sancțiuni mai dure- Amenzi mai mari cu 15% pentru șoferi

Poliția Română vrea amenzi mai mari pentru șoferi, motiv pentru care  a fost formulată o propunerea pentru creșterea punctului de amendă cu 15%.

Punctul de amendă în prezent este de 145 de lei. Poliția Română cere ca punctul de amendă să crească de la 1 ianuarie 2024 la 165 de lei. Conform legii, punctul de amendă e 10% din salariul minim brut pe economie, potrivit Codului Rutier, iar odată cu majorarea salariului minim la 3300 de lei valoarea punctului de amendă ar trebui să devină 330 de lei.

Propunerea de majorare a punctului de amendă pentru abateri rutiere vine de la Poliția Română și va fi susținută de Ministerul de Interne. Nu e clar încă dacă va fi adoptată prin ordonanță de urgență sau va merge în Parlament pentru dezbateri.

Polițiștii au propus ca amenzile să crească de la 1 ianuarie 2024 având în vedere numărul crescut de abateri de la Codul Rutier care duc la accidente, România fiind pe primul loc în UE în ceea ce privește numărul victimelor din accidente rutiere, cu o medie dublă față de cea din Uniune.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare