sursa foto:  playtech.ro

Polițiștii și jandarmii au amendat peste 5.500 de persoane în ultimele 24 de ore! Valoarea amenzilor se ridică la peste 2 milioane de lei

Polițiștii și jandarmii au amendat peste 5.500 de persoane în ultimele 24 de ore! Valoarea amenzilor se ridică la peste 2 milioane de lei, a transmis IGPR

 

 

 

În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.166 de evenimente, 2.621 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.545 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 798 de posibile infracțiuni. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 139 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 143 de fapte penale și au depistat 15 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Pentru 85 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma acțiunilor din teren au fost retrase 220 certificate de înmatriculare și au fost reținute 400 permise de conducere, dintre care 40 pentru consum de alcool și 4 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Tot ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 5.505 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 165 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 28 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 633 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 588.500 lei.

Dintre misiunile pompierilor, 1.267 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 62 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană dispărută în medii ostile vieții, iar jandarmii au salvat două persoane aflate în situații critice.

În ultimele 24 de ore un cetățean ucrainean a depus cerere de azil în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.455 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare