sursa foto:  Inquam Photos/George Călin

Polițiștii șpăgari de la Rutieră au fost trimiși în judecată, în stare de arest la domiciliu, de procurorii DNA! Sunt acuzați de peste 120 de infracțiuni de luare de mită

Comisarul Andrei Pantea și agentul-șef Valentin Olteanu, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, au fost trimiși astăzi în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în stare de arest la domiciliu.

În total, potrivit procurorilor, ar fi luat șpagă de peste 120 de ori. Andrei Pantea este acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată – 60 de acte materiale.

Valentin Olteanu este acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată – 62 de acte materiale.

În ziua flagrantului, cei doi au luat șpagă de la cinci șoferi, suma totală fiind de 2.550 de lei și 20 de euro.

Comunicatul DNA:

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 506/VIII/3 din 28 aprilie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaților:

PANTEA ANDREI, la data faptelor comisar de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (60 de acte materiale),

OLTEANU VALENTIN, la data faptelor agent șef de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (62 de acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023, inculpații Pantea Andrei și Olteanu Valentin, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit (Pantea Andrei – în total 11.575 de lei și 405 euro, Olteanu Valentin – 12.975 de lei și 405 euro), de la mai mulți conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulație pe drumurile publice.

În contextul menționat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi inculpați ar fi fost surprinși în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la cinci conducători auto suma totală de 2.550 de lei și 20 de euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare