sursa foto:  digi24.ro

Polițistul care l-a încătușat pe Eduard Giosu: ‘Cristiana l-a lovit cu tonfa la picioare. Pereteanu ar fi dat și el cu tonfa la picioare, apoi s-ar fi îndepărtat de ei și s-ar fi aruncat’

Polițistul care l-a încătușat pe Eduard Giosu – tânărul care a murit după ce a fost bătut de polițiști – le-a dezvăluit anchetatorilor ce s-a întâmplat în acea noapte.

În fața procurorilor, polițistul a afirmat că, după ce l-a încătușat, Eduard Giosu nu se mai zbătea prea tare și că începuse să-i curgă sânge de pe față.

Mai mult, el nu ar fi vorbit deloc în momentul încătușării. Polițistul respectiv a povestit cum unul dintre colegii implicați, Pereteanu, i-a spus că a fost lovit de tânăr. Apoi a intervenit o colegă polițistă, care l-a lovit cu tonfa la picioare. De asemenea, Pereteanu l-a lovit și el pe tânăr, cu tonfa, se arată într-o mărturie obținută de Antena3.ro.

Ce a declarat polițistul

„După ce i-am pus cătușele nu se mai zbătea prea tare. Începuse să îi curgă sânge de pe față. Nu a vorbit deloc în momentul încătușării. Pereteanu a solicitat o ambulanță SMURD. După aproximativ 5-10 minute a mai solicitat încă o dată urgentarea. A sosit maximum în 5-10 minute.

Cei de la ambulanță păreau cam deranjați. S-au mișcat destul de greu. L-au șters pe față apoi au luat targa și l-au urcat în ambulanță. În ambulanță nu mai dădea semne, nu se mai agita.

Cei de la SMURD au spus că au saloanele pline. A rămas pe hol circa 1 oră, apoi l-au băgat la urgență. L-am văzut că respiră mai greu, le-am spus medicilor că i se închid buzele.

Colegul Pereteanu mi-a spus că atunci când bărbatul s-a apropiat de el a pus mâna în față, iar acesta l-a lovit în umăr, iar Cristiana l-a lovit cu tonfa la picioare. Atât mi-a spus. Pereteanu avea urme de sânge pe umărul stâng. Pereteanu ar fi dat și el cu tonfa la picioare, apoi s-ar fi îndepărtat de ei și s-ar fi aruncat”, a declarat bărbatul la audieri.

Astăzi are loc înmormântarea lui Eduard Giosu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare