sursa foto:  ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

Prima reacție a iubitei tânărului mort după ce a fost bătut de polițiști: L-am găsit pe Eduard într-o baltă de sânge, pe burtă

Iubita lui Eduard Giosu, tânărul care a murit după ce a fost bătut și încătușat de polițiști, a dat detalii despre ultimele clipe petrecute alături de acesta.

Fata susține că Eduard Giosu nu a consumat nimic și a că a fost ziua ei.

L-am găsit pe Eduard în balta de sânge, pe burtă, abia respirând, nu putea să vorbească, a spus ea, pentru România TV.

„Nu am consumat nimic, a fost ziua mea. Am stat într-o grădină cu el și am ascultat muzică live toată ziua. Seara când ne-am întors acasă erau și colegii mei de apartament.

La ora 01.30 el a zis că se bagă în pat pentru că e târziu și intră la muncă. Am mai stat cu amicii mei și după m-am dus în cameră. La un moment dat, Eduard s-a ridicat, părea așa neliniștit, a zis că are nevoie de aer și că se duce să fumeze o țigară.

Am realizat că a coborât fără chei. Am dat o tură de bloc, el nu mai era și pentru că era trecut de 02.30 mi s-a făcut frică. M-am întors înapoi în casă, dar am stat pe geam”, a declarat iubita lui Eduard.

„Până să mă uit pe geam apăruse o mașină de poliție, am ieșit și am auzit un ‘Nu da!’. L-am găsit pe Eduard în balta de sânge, pe burtă, abia respirând, nu putea să vorbească.

Polițiștii nu vorbeau cu mine deloc. Am întrebat când vine SMURD-ul, nu mi s-a răspuns. Îl lăsau pe băiatul ăsta să moară acolo. Își dădea efectiv ultimele suflări și mai făceau și glume să-l ducem la Obregia sau la Universitar de urgență.

La spital, unul dintre ei mi-a zis că l-a dat pe Eduard cu spray cu piper și ar fi căzut pe el pentru că avea sânge pe bluză. Mi-a zis că era recalcitrant, că se dădea cu capul de pereți. Eu m-am uitat după pete de sânge prin alte părți, nu am văzut nimic. Acolo este singurul loc unde este sânge”, a adăugat aceasta.

Conform unor noi informații din ancheta morții tânărului drogat, camerele agenților erau oprite, iar imaginile de pe camerele din zonă au fost șterse.

Cine sunt polițiștii implicați

Țuică Cristiana Teodora, Popa Georgiana, Mihăiță Mitruleasa și Mareș Cătălin sunt polițiștii care l-ar fi bătut pe Eduard Giosu, informează România TV.

Conform România TV, doi dintre ei, Țuică Cristiana Teodora și Mihăiță Mitruleasa, despre care potrivit surselor interne ar avea și o relație amoroasă, cu toate că Mitruleasa este căsătorit, au și un istoric în ceea ce privește intervențiile folosind forța. Diferența dintre alte dăți și acum este că în acțiunile anterioare cei doi aveau body cam-uri. Coincidență sau nu, amândoi sunt din Teleorman și au fost angajați din sursă externă la secția 17 Poliție în anul 2019, respectiv 2017. Tot o coincidență, sau nu, amândoi fac parte din Corpul Național al Polițiștilor.

Al treilea polițist, Mareș Cătălin, este, întâmplător, tot din Teleorman și a fost angajat la secția 7 de Poliție în anul 2017. Ulterior, în anul 2021 a fost mutat la secția 17 de poliție.

Al patrulea polițist, Popa Georgiana, cu domiciliul în Pitești, a fost angajată la secția 17 în anul 2017 imediat după ce a terminat școala de agenți de poliție Vasile Lascar. Iar al cincilea polițist, Pereteanu Marius a fost angajat la secția 17 din sursă externă tot în anul 2017 și este tot din județul Teleorman.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare