sursa foto:  Inquam-Photos_George-Calin

Politologul Remus Ștefureac: ‘Alegerea domnului Ciucă se poate datora și nemulțumirii unei mari părți a liberalilor față de modul în care, fostul președinte Cîțu a gestionat distribuția beneficiilor guvernării printre membri liberali’

Politologul Remus Ștefureac a explicat, care au fost principalele motive care au dus la alegerea lui Nicolae Ciucă în fruntea PNL, din postura de unic candidat. În viziunea politologului, alegerea lui Nicolae Ciucă este rezultatul mai multor factori, între care încrederea de care se bucură premierul în rândul populației, contrastul față de stilul lui Florin Cîțu, dar și apropierea față de președintele Iohannis.

“Nu a fost nici o surpriză. Este rezultatul mai multor factori. Un prim factor este legat de nevoia PNL de a se proiecta în viitor ca un partid care are un lider cu o popularitate cât de cât rezonabilă. În acest moment, domnul Ciucă are o popularitate, un nivel de încredere de peste cinci, aproape șase ori mai mare decât încrederea de care se bucura domnul Cîțu. Totodată, domnul Ciucă se bucură de un nivel de încredere mai mare chiar decât intenția de vot pentru PNL, deci acest argument joacă un anumit rol. Din măsurătorile noastre, sondajele INSCOP arată acest lucru.

O altă explicație este legată de acest contrast între profilul domnului Cîțu, mai degrabă conflictual și utilizarea unei retorici conflictuale în ultimele luni, săptămâni, ceea ce a pus sub semnul întrebării stabilitatea coaliției aflate la guvernare, și atitudinea premierului, axată pe asigurarea stabilității coaliției de guvernare, un stil mai împăciuitor, mai echilibrat, chiar dacă poate să nu convină unor lideri politici. Acest lucru creează un contrast, iar în acest moment în care populația României așteaptă mai degrabă construcție, stabilitate și mai puțin conflict și criză politică, cred că aceste lucruri au funcționat.

Evident, nu poată fi ignorată nici relația excelentă dintre premier și președintele Klaus Iohannis și aici evident că este un argument foarte important pentru ceea ce s-a întâmplat. În fine, alegerea domnului Ciucă se poate datora și nemulțumirii unei mari părți a liberalilor față de modul în care, cel puțin până de curând, fostul președinte Cîțu a gestionat distribuția beneficiilor guvernării printre membri liberali”, a explicat Remus Ștefureac pentru PS News, conform psnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare