sursa foto:  digi24.ro

Polonia nu va trimite ‘gratis’ tancurile în Ucraina! Varșovia va cere compensații de la Uniunea Europeană pentru acest ajutor oferit Kievului

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a transmis marți că Polonia va cere Uniunii Europene rambursarea pentru orice tancuri Leopard pe care le va trimite în Ucraina.

 

 

 

Într-un interviu acordat televiziunii poloneze TVN, premierul Mateusz Morawiecki a declarat că această cerere va fi „un alt test al bunăvoinţei Uniunii Europene” şi a adăugat că speră că solicitarea Varşoviei va primi un răspuns pozitiv din partea UE.

Guvernul german a primit cererea poloneză de a exporta în Ucraina tancuri de luptă Leopard 2 de fabricaţie germană, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNN.

Berlinul a rezistat până acum solicitărilor Poloniei, SUA şi a altor câteva ţări NATO de a transfera tancurile Leopard în Ucraina sau de a autoriza alte ţări să trimită o parte din tancurile lor germane la Kiev.

Această poziţie a dus la o dispută de câteva săptămâni între liderii germani şi polonezi, Morawiecki acuzând Germania că „pierde timpul” prin faptul că nu a luat o decizie.

„Ne pregătim decizia şi aceasta va veni foarte curând”, a declarat marţi ministrul german al apărării, Boris Pistorius, în timpul unei conferinţe de presă comune cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, adăugând că, în cazul în care decizia este de a trimite tancurile, Germania ar putea „acţiona foarte curând”, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare