sursa foto:  Getty Images

Președinta Comisiei Europene anunță crearea unei platforme care să coordoneze reconstrucţia Ucrainei după războiul acesteia cu Rusia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat că Uniunea Europeană va crea o platformă care să coordoneze reconstrucţia Ucrainei după războiul acesteia cu Rusia.

 

 

 

Declaraţiile au fost făcute la o conferinţă dedicată reconstrucţiei Ucrainei, care se desfăşoară în oraşul elveţian Lugano.

Platforma anunţată de Ursula von der Leyen va fi folosită pentru schiţarea nevoilor de investiţii, coordonarea acţiunii şi orientarea resurselor. ”De la începerea războiului, UE a mobilizat în jur de 6,2 miliarde de euro ca asistenţă financiară” pentru Ucraina şi ”vor mai veni (fonduri). Ne vom angaja într-o reconstrucţie substanţială pe termen mediu şi lung”, a promis preşedinta Comisiei Europene.

Pe respectiva platformă se vor regăsi ţări, instituţii, sectorul privat şi societatea civilă. Banca Europeană pentru Investiţii a propus crearea unui fond pentru reconstrucţia Ucrainei în valoare de circa 100 de miliarde de euro, pe modelul planului european de redresare post-COVID, scrie agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare