sursa foto:  economica.net

Preşedintele Elveţiei a făcut anunțul! UBS va cumpăra Credit Suisse, tranzacția fiind de 3 miliarde de franci elveţieni

Preşedintele Confederaţiei helvetice, Alain Berset, a transmis că după negocieri intense, UBS Group va cumpăra rivalul aflat în dificultate, Credit Suisse, precizând că aceasta este cea mai bună modalitate de restabilire a încrederii.

 

 

Această soluţie “nu este decisivă doar pentru Elveţia (…) ci pentru stabilitatea întregului sistem financiar” la nivel mondial, a subliniat Berset într-o conferinţă de presă în prezenţa preşedinţilor celor doi giganţi bancari, Colm Kelleher (UBS) şi Axel Lehmann (Credit Suisse).

Tranzacţia se ridică la 3 miliarde de franci elveţieni (3,02 miliarde de euro) sau 76 de cenţi doar pentru o acţiune Credit Suisse care vineri seară valora 1,86 franci elveţieni.

Credit Suisse se prăbușește! Acțiunile celei de-a doua bănci a Elveției și-au reluat scăderea vineri, cu un declin de 8%

Autorităţile s-au străduit să salveze banca cu o istorie de 167 de ani, care se numără printre cei mai mari administratori de avere din lume, înainte ca pieţele financiare să se redeschidă luni, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare