sursa foto:  digi24.ro

Președintele Klaus Iohannis ia decizii importante pentru viitorul românilor

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 12-13 decembrie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei, informează Administrația Prezidențială.

Subiectele aflate pe agenda de discuții a reuniunii Consiliului European se referă, în principal, la viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, combaterea schimbărilor climatice, precum și relațiile externe ale Uniunii Europene. Președintele Klaus Iohannis va participa, de asemenea, la Summitul Euro în format extins, precum și la reuniunea Consiliului European – articolul 50, care va avea loc în contextul rezultatelor alegerilor anticipate din Marea Britanie.

În ceea ce privește bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, Președintele României va pleda pentru un buget ambițios care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor.

Președintele Klaus Iohannis va susține menținerea unor alocări semnificative pentru Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, două politici comunitare esențiale datorită contribuției lor semnificative la sporirea investițiilor europene și continuarea procesului de convergență la nivel european, informeaza realitatea.

Vezi și:

Protejata lui Darius Vâlcov a dat lovitura- Funcția cheie pe care a pus mâna

Schimbări majore- Vârsta de pensionare va fi modificată

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare