sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a reamintit, luni, că vrea să facă curățenie totală în Poliție și să-i demită pe șefii care au legături cu politicul și cu lumea interlopă.

Bugetul.ro a întocmit astăzi o listă cu șefii controversați din Poliția Română, în baza informațiilor apărute de-a lungul timpului în spațiul public. Cuvinte-cheie: luare de mită, abuz sexual, abuz în serviciu, legături cu politicul, avansări inexplicabile.

IPJ Alba – Florin Constantin Dogaru. Dogaru conduce Poliția Alba, deși el nu a terminat nici Școala de Poliție, nici Academia de Poliție.

La bază, el este inginer. În 1994, acesta a absolvit Universitatea Politehnica din București, iar în 1995 s-a angajat ca ofițer în cadrul Serviciului de Investigare a criminalității economice din IPJ Alba.

IPJ Argeș – Pieleanu Tudorel. Șeful Poliției Argeș a avut o firmă împreună cu fostul ministru de Interne, Carmen Dan. De altfel, el nu a ascuns în niciun moment că îl leagă o „strânsă prietenie” de „Blonda lui Dragnea”.

„O cunosc pe doamna Carmen Dan dinainte ca dumneaei să fie un înalt funcționar public. A ajuns la începutul anului 2011 subprefect, am fost din anul 2007 șeful Poliției Alexandria, deci parcursul carierei mele nu a început din momentul în care am cunoscut-o pe doamna Carmen Dan. Am avut o relație corectă, ne cunoaștem familiile. Dânsa este plecată din Teleorman din 2016 și nu cred că parcursul carierei mele a fost influențat sau poate fi influențat de Carmen Dan”, a declarat șeful Poliției Argeș, în cadrul unei conferințe de presă.

IPJ Arad – Tamaș Ioan Marcu. În anul 2016, șeful Poliției Arad a fost acuzat de un subaltern de abuz în serviciu. În acest sens, împotriva lui Tamaș Ioan Marcu a fost depusă o plângere penală la DNA.

IPJ Bacău – Vasile Oprișan. A promovat violența împotriva femeilor. Invitat într-o emisiune la postul de radio Mesagerul FM, șeful Poliției Bacău a spus că femeile care primesc o palmă din partea soţilor exagerează atunci când sună la 112 şi nu ar trebui să-i deranjeze pe poliţişti în miez de noapte, deoarece pot aştepta şi până dimineaţa. În urma acestei declarații, el a fost anchetat intern.

IPJ Botoșani – Viorel Avram. Avram a fost instalat la șefia instituției botoșănene chiar de ministrul Marcel Vela, în luna noiembrie, el fiind anterior la conducerea IPJ Caraș-Severin. Originar din Caraș-Severin, asemeni lui Vela, Viorel Avram a fost acuzat de ministrul de Interne că ar fi politizat IPJ Caraș-Severin. Drept urmare, Avram a fost „pedepsit” cu detașarea la șefia IPJ Botoșani.

IPJ Brașov – Valentin Flucuș. În 2017 a ajuns șef IPJ Brașov, iar ulterior președintele Iohannis l-a avansat în grad, fiind chestor de poliție, deși el nu are nicio diplomă eliberată de vreo unitate de învățământ pentru formarea polițiștilor, conform psnews.ro.

Practic, el fost promovat chestor de poliție, chiar dacă la bază este inginer.

Flucuș conduce IPJ Brașov, chiar dacă el a studiat la Facultatea de Tehnologie a Construcțiilor de Mașini, pe care a absolvit-o în 1990.

IPJ Buzău – Laurențiu Pantazi. Deputatul Adrian Mocanu a făcut publică în acest an „Marea familie din IPJ Buzău”. Conform lui Mocanu, „LAURENȚIU PANTAZI, șeful IPJ Buzău, este nașul șefului Serviciului Rutier, cms. șef SILVIU DINU. SILVIU DINU este cumătrul subalternului său, COSMIN RĂDULESCU, șeful Biroului Rutier. LAURENȚIU PANTAZI mai are un fin pe care l-a impus ca șef, cms. șef CRISTINEL STANCIU, șeful Serviciului Investigații Criminale. CRISTINEL STANCIU este cumătru cu MIHAI TĂRTĂREANU, șeful Serviciului Acțiuni Speciale. DANIEL BRUTARU, șef Serviciu Resurse Umane, susține toate mișcările de personal dorite de LAURENȚIU PANTAZI. CARMEN GAVRILĂ, șefa Biroului Control Intern, este verișoara lui BRUTARU”.

IPJ Călărași – Maria Iorga. Șeful Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, l-a acuzat, printre altele, pe Iorga de „luare de mită”.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

„La Călărași, e un management total defectuoas, o atitudine din asta pe care nu pot să o numesc în vreun fel. De la vocabular, adresare subordonți, până la zonă infracțională – luare de mită. Am și sesizat IGPR-ul, dar nimeni nu vrea să cerceteze”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă, după cum scriam AICI.

IPJ Constanța – Constantin Dancu. Același Dumitru Coarnă a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că Dancu este ținut în funcție datorită senatorului Liviu Tit Brăiloiu.

„Pe Dancu, poate să-l revoce oricând domnul Vela, chiar și mâine. Și atunci de ce nu o face? E coleg de Senat și de Comisie de apărare cu domnul Brăiloiu (n.r. – Tit Brăiloiu). Iar domnul Brăiloiu trage de domnul Dancu și sigur că am ajuns aici”, ne-a declarat șeful SNPPC.

Atât Constantin Dancu, cât și Marian Iorga, „ar trebuie revocați din cauza managementului defectuos, coroborat cu o serie de infracțiuni pe care le are domnul ministru despre ei, la nivel informativ”, ne-a precizat Dumitru Coarnă.

IPJ Cluj – Mircea Rus. În 2017, Rus a dat examen pentru ocuparea postului de șef al Poliției Cluj, dar a luat nota 3. Ulterior, Carmen Dan l-a împuternicit șef la IPJ Cluj.

Rus este suspectat de presa locală și de faptul că ar fi nașul fiului unui interlop clujean. În toamna lui 2018, el a luat însă examenul pentru șefia IPJ, fiind scos din perioada de interimat. Rus este un apropiat al organizației județene a PSD.

IPJ Caraș-Severin – Florin Turnagiu. Acesta a fost instalat la șefia IPJ Caraș-Severin de către Marcel Vela. Doamna Turnagiu este membră a PSD Timiș și lucrează la Consiliul Județean Timiș, condus de pesedistul Călin Dobra, conform Național.

IPJ Covasna – Marius Daniel Ivașcu. În luna august, el a fost acuzat că a obținut funcția nelegal. Sindicaliștii de la Pro Lex susțin că Marius Daniel Ivașcu ar deține funcția nelegal și că ar fi fost numit pe post abuziv, cu sprijin de la fostul inspector-șef, Liviu Pampu Romanescu.

IPJ Dâmbovița – Valentin Dumitrașcu. În luna noiembrie, Marcel Vela l-a detașat la conducerea IPJ Dâmbovița pe Valentin Dumitrașcu. Despre Dumitrașcu, este cunoscut faptul că mergea la vânătoare alături de fostul lider PSD, acum încarcerat la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea.

IPJ Galați – Cornel Mototolea. Susținerea politică a șefului IPJ Galați, comisarul-șef Cornel Mototolea, este asigurată de deputatul PNL Victor Paul Dobre, membru al Comisiei de Apărare și Ordine Publică, conform nepasadegalati.ro.

IPJ Gorj – Decebal Drăghiea. Acesta este fiul fostului prefect de Mehedinți, Nicolaea Drăghiea. Șeful IPJ Gorj a fost acuzat în trecut de o tânără că a abuzat-o sexual.

IPJ Harghita – Mircea Ștefan Iordan. Conform Psnews.ro, în privința lui există o anomalie. Acesta a studiat Academia de Poliție între 1999 și 2004, dar el deja în 1992 era agent operativ la serviciul arme din IPJ Harghita. Între 1995-2000 era agent operativ la serviciul rutier. În primul rând, cum a putut să fie agent de poliție dacă el Academia a început-o abia în 1999, iar până atunci nu apar alte studii în CV-ul său. Și a doua problemă – cum a putut să facă și Academia de Poliție în București, dar și să lucreze cu normă întreagă în Poliție? Pentru că activitatea de polițist nu e oricum un job part-time. Ce facultate a făcut? La distanță? Avem toate motivele să ne îndoim serios de studiile sale.

IPJ Hunedoara – Bîrlea Ovidiu GabrielȘeful Poliției Hunedoare se numără și el printre inginerii ajunși grei în uniformă. În 1989 acesta a terminat Institutul Politehnic din Timișoara, obținând calificarea de inginer. Abia între 2001 și 2005 a studiat Facultatea de Științe Juridice, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Cu toate acestea, în 1991, cu calificarea de inginer, acesta era ofițer specialist la IPJ Hunedoara pentru investigarea fraudelor. CV-ul lui Bîrlea nu explică și cum a intrat în Poliție sau dacă a făcut vreun curs de specializare pentru activitatea de polițist.

IPJ Ialomița – Ivan Cristian. A fost cercetat disciplinar pentru superficialitate, după jafurile de la Sinești. „Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, Cristian Ivan, va fi cercetat disciplinar, ministrul Afacerilor Interne acceptând propunerea făcută de şeful Poliţiei Române, după ce în urma controlului desfăşurat la inspectoratul judeţean a rezultat că activitatea poliţiştilor este superficială, unele sesizări nu au fost urmate de verificări şi nu au fost luate măsuri pentru a preveni furturile din autoturisme din zona Sineşti. Pe lângă Cristian Ivan vor mai fi cercetaţi disciplinar alţi opt poliţişti”, informa, în 2018, presa din România.

IPJ Iași – Costel Gîtlan. În acest an, Gîtlan a intrat într-un conflict deschis cu polițistul Marian Godină. Godină a lansat un apel către cetățeni pentru a lua atitudine împotriva șefului IJP Iași, Costel Gîtlan, după ce acesta a început cercetarea disciplinară a agentei de poliție Andrada Voicu.

IPJ Sălaj – Terheș Gabriel Marin. A încercat de două ori să ia concursurile organizate în 2018, dar nu a reușit să ia nota de trecere.

IPJ Sibiu – Ivancea Tiberiu-Iulian. A fost acuzat că a plagiat lucrarea de doctorat

Și în Maramureș și Bistrița-Năsăud, liderii organizațiilor locale ale PSD, Gabriel Zetea și Radu Moldovan, și-au selectat șefii IPJ, pe Liviu Grozavu, respectiv pe Ovidiu Lupșa.

IPJ Valcea – Sorin Ovidiu Oara. A fost surprins la un local împreună cu primarul Mircia Gutău.

Vezi și Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

 

 

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare