sursa foto:  gov.ro

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a făcut anunțul momentului: Ce se întâmplă cu majorarea alocațiilor de stat pentru copii

Președintele Senatului, liderul PNL, Florin Cîţu, afirmă că o eventuală majorare a alocațiilor de stat pentru copii, în cazul în care propunerea legislativă a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) va fi adoptată de Parlament, va putea fi luată în calcul la următorul buget (2023) sau în acest an, la rectificarea bugetară.

„Bugetul a fost făcut pe legislaţia în vigoare. Dacă trece acest proiect, atunci va fi luat în calcul la următorul buget sau la rectificarea bugetară. Dar până atunci nu poate fi luat în calcul”, a afirmat, marţi, Cîţu, la Senat.

O propunere legislativă a parlamentarilor AUR, care se află în circuitul parlamentar, prevede o majorare a alocaţiei de stat pentru copii, începând din ianuarie 2022. Actul normativ stabileşte ca alocaţia să fie de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Florin Cîțu, săgeți către Marcel Ciolacu: ‘Nu s-a gândit foarte bine când a venit cu această soluție. Să ne gândim ce vom face iarna viitoare, pentru că la vară știm foarte bine, consumul scade’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare