sursa foto:  playtech.ro

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, profețește o victorie în fața lui Vladimir Putin: ‘Cred că va fi un succes. Ne putem elibera teritoriul’

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este de părere că soldații ucraineni pot elibera teritoriul ucrainean ocupat de trupele lui Vladimir Putin.

Acesta a declarat că Ucraina are nevoie de o victorie în urma contraofensivei ce va fi lansată în curând.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a estimat, într-un interviu acordat presei scandinave, că armata sa este pregătită să lanseze mult aşteptata contraofensivă pentru a încerca recuperarea teritoriilor ocupate de Rusia, deşi încă nu dispune de suficient armament occidental pentru a garanta succesul acestei operaţiuni, dar crede că ea totuşi va reuşi, mizând şi pe slăbirea armatei ruse după mai mult de un an de război, consemnează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Zelenski: „Cred că va fi un succes. Ne putem elibera teritoriul”

„Cred că va fi un succes. Ne putem elibera teritoriul. Contraofensiva este foarte importantă. Avem nevoie de o victorie. Cred în soldaţii noştri”, a spus Zelenski.

Fără a oferi o dată de începere a contraofensivei – unii comentatori cred că ar putea fi lansată aproximativ la jumătatea lunii mai -, preşedintele ucrainean a subliniat că operaţiunea va include eliberarea peninsulei Crimeea, obiectiv pe care el îl consideră realizabil având în vedere că, de când a început războiul în februarie anul trecut, „Rusia a fost slăbită mult” pe plan militar.

El a confirmat astfel opiniile unor analişti, care prevăd că armata ucraineană ar urma să lanseze contraofensiva în sud-est, dinspre provincia Zaporojie în direcţia Mării Azov, pentru a încerca străpungerea legăturii terestre a Rusiei cu Crimeea şi cu teritoriul ocupat în sudul Ucrainei.

Volodimir Zelenski a recunoscut că succesul unei asemenea operaţiuni depinde direct de livrările de armament occidental.

„Dorim să salvăm cât mai multe vieţi (ale soldaţilor) putem, aşadar numărul armelor contează (…) Dar nu va exista nicio ezitare. O vom face. Riscul este să nu avem suficiente blindate, de exemplu, caz în care ştim că vor fi mai multe pierderi” în rândul trupelor ucrainene, a admis el.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare