sursa foto:  Eugen Dinu

Primarul Sectorului 2 anunță că ‘Oborul intră într-o nouă eră’, deși pasajul în care s-au investit 3 milioane și jumătate de lei arată deplorabil/Imagini EXCLUSIVE

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), a anunțat, luni, pe rețelele de socializare, că zona Obor va intra „într-o nouă eră”. Probabil că va intra, cândva. Totuși, la momentul actual, zona Obor arată deplorabil. Un exemplu este chiar Pasajul Obor, în care s-au investit 3 milioane și jumătate de lei în mandatul lui Mihaiu, pentru proiectul „Amplasare copertine, închidere pasaj, reparare pardoseli și socluri Pasaj Pietonal Obor”. 

<<Lucrările în derulare fac parte din proiectul „Amplasare copertine, închidere pasaj, reparare pardoseli și socluri Pasaj Pietonal Obor” – executat în baza Autorizației de Construire nr. 85/15″ C4 din 04.03.2021. (…) Valoarea totală a contractului este de 3.505.746,68 lei TVA inclus>>, a transmis, pentru Bugetul.ro, în noiembrie 2021, ADP Sector 2.

Imaginile pe care vi le prezentăm în exclusivitate vorbesc de la sine: infiltrații, gresie spartă, bucăți de tablă desprinse din tavan.

Pasajul Obor la exterior:

Foto: Eugen Dinu

Pasajul Obor la interior: Tablă desprinsă din tavan, gresie spartă, infiltrații

Foto: Eugen Dinu

Foto: Eugen Dinu

Radu Mihaiu anunță că „Oborul intră într-o nouă eră”

Oborul intră într-o nouă era (sic!).

Avem în lucru mai multe proiecte care vor transforma întreg cartierul. Primul dintre ele e reconfigurarea aleii cu ceas.

Sectorul 2 merită spații publice moderne și civilizate”, spune edilul Sectorului 2.

În noiembrie 2021, Bugetul.ro a semnalat că lucrările la Pasajul Obor se fac în bătaie de joc

Articolul pe care l-am publicat la 19 noiembrie 2021:

EXCLUSIV Situație ciudată în sectorul administrat de USR! Primarul dă din umeri, ADP dă din umeri, imaginile vorbesc de la sine

În Sectorul 2, aflat în subordinea primarului Radu Mihaiu (USR), a început reabilitarea Pasajului Bucur Obor. Mai precis, așa cum a transmis ADP Sector 2 pentru Bugetul.ro, se amplasează copertine, se repară pardoselile și soclurile Pasajului Pietonal Obor. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 700.000 de euro cu tot cu TVA. În aceste zile, treptele de la Pasajul Obor sunt placate cu granit antiderapant. Conform unei fotografii pe care Bugetul.ro v-o prezintă în exclusivitate, La 7 noiembrie, la una dintre ieșirile către tramvaiul 21 fuseseră puse plăcile de granit.

Patru zile mai târziu, pe 11 noiembrie, aceeași zonă arăta ca după război. Treptele proaspăt-amplasate au fost sparte, iar de la fața locului ni s-a comunicat că o altă echipă de muncitori a greșit lucrarea, iar cea din prezent urmează să îndrepte eroarea survenită. Am vrut să aflăm cine va suporta cheltuielile pentru greșeala comisă de muncitori, dacă tot cetățeanul va fi cel care va plăti în această situație, astfel că l-am contactat pe primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, vineri, 12 noiembrie.

Facem precizarea că la început aveam informații că plăcile erau de marmură, nu de granit.

E.D.: Ce se întâmplă la Pasajul Bucur Obor? Se pune marmură acolo?

Radu Mihaiu: Marmură? Nu se pune marmură. Din ce știu eu – nu știu ce vedeți acum, o să întreb -,se pun niște cupole care să acopere intrarea, ca să protejeze de ploaie intrările în pasaj.

E.D.: În urmă cu câteva zile, era lucrarea făcută, iar acum a fost spartă acea marmură. Cine suportă cheltuielile?

R.M.: Este un constructor. Bănuiesc că, dacă se fac greșeli, ele trebuie reparate. Constructorul a contractat aceste lucrări și trebuie să repare, el va suporta din costul contractului pe care îl are deja. Ca-n orice contract de construire, dacă constructorul greșește, suportă pe cheltuiala lui ce a greșit.

E.D.: În regulă, deci nu va plăti tot cetățeanul?

R.M.: Păi, contractul este plătit din banii cetățenilor.

E.D.: Da, dar eu ziceam altceva. În cazul în care a greșit, a spart plăcile respective, el plătește, constructorul, nu tot cetățeanul, nu?

R.M.: Nu se suplimentează banii de contract, dacă greșește.

A rămasă ca Radu Mihaiu să ne contacteze după ce află mai multe despre proiect. Cum a uitat de noi, așa cum ne-a transmis ulterior,  l-am apelat din nou.

Primarul Sectorului 2 ne-a confirmat faptul că se plachează scările, însă cu granit antiderapant.

Nu avem marmură deloc. Avem granit acolo. Nu este marmură. Avem granit lucios pe soclu și granit antiderapant pe scări. Dacă le-au greșit, le plătesc din banii lor, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Mihaiu.

Reamintim că de la fața locului ni s-a comunicat faptul că o primă echipă a greșit lucrarea, iar cea din prezent o remediază. Astfel, am vrut să aflăm cine va suporta cheltuielile în acest caz.

Nu știu să vă spun dacă au fost mai multe firme care le-au montat. Dacă-mi puneți niște întrebări, pot să revin cu răspunsurile, dar dacă mi le puneți dinainte. Nu cunosc detaliile, pentru fiecare contract de acest fel. Am toată deschiderea să vă răspund la întrebări”, ne-a explicat primarul Sectorului 2.

Luni, l-am contactat din nou pe primarul Radu Mihaiu. Ne-a comunicat că încă nu a primit răspunsurile și că o să urgenteze procedura.

Marți seara, primarul Sectorul 2 ne-a transmis, prin intermediul WhatsApp-ului, răspunsul Administrației Domeniului Public Sector 2.

ADP Sector 2: „Nu au survenit greșeli pe parcursul derulării contractului”

Într-un răspuns oferit Bugetul.ro, ADP Sector 2 susține că nu au existat greșeli pe parcursul derulării contractului.

<<Lucrările în derulare fac parte din proiectul „Amplasare copertine, închidere pasaj, reparare pardoseli și socluri Pasaj Pietonal Obor” – executat în baza Autorizației de Construire nr. 85/15″ C4 din 04.03.2021.

Contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice desfășurate în conformitate cu prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice și ale Hotărârii nr. 359/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicarea (sic!) a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică / a acordului cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, câștigătorul fiind Asocierea S.C. General Glass S.R.L. și S.C. Transparent Workers S.R.L.

Valoarea totală a contractului este de 3.505.746,68 lei TVA inclus.

Cu privire la o eventuală convorbire telefonică, în care vi s-au comunicat unele aspecte față de lucrările ce fac obiectul prezentei, facem următoarele precizări:
– nu avem cunoștiință (sic!) despre aceste lucrări;
– lucrarea nu a fost subcontractată altei firme;
– nu au survenit greșeli pe parcursul derulării contractului;
– Asocierea S.C. General Workers S.R.L. și S.C. Transparent Workers S.R.L. este singura care a executat lucrări.

Pentru alte informații și/sau clarificări, vă stăm la dispoziție>>, se arată în răspunsul primit de Bugetul.ro de la ADP Sector 2.

Documentul este întocmit de șeful Serviciului Administrativ, Dan Alexandru Păun.

O imagine din 7 noiembrie 2021:

 

 

Foto din 11 noiembrie:

Cât costă mp de granit lucios? Pe site-urile de profil, prețurile ajung și la 322 de lei, în condițiile în care un metru pătrat de marmură pleacă de la 300 de lei

Un metru pătrat de granit antiderapant este de circa 160 de lei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare