sursa foto:  facebook

Prințul Harry este chemat în înstanță! Ducele de Sussex este primul membru al Familei Regale care ajunge în fața instanței, după 130 de ani

Pentru prima dată după 130 de ani, un membru al familiei regale, de rang înalt, va depune mărturie la un tribunal britanic. Prințul Harry este cel care va depune mărturie în fața magistraților.

 

 

 

Prințul Harry ar urma să apară marți, în boxa martorilor, în procesul intentat unui tabloid britanic pentru că ar fi publicat zeci de ani articole despre el pe baza unor informații obținute ilegal.

În procesul în desfășurare, care a fost deschis luna trecută la Înalta Curte din Londra, Harry și ceilalți 100 de reclamanți printre care și Elton John îl acuză pe editorul Daily Mirror că le-ar fi interceptat telefoanele între 1995 și 2001.

Trustul incriminat, Mirror Group Newspapers a recunoscut la începutul procesului în pledoariile sale scrise „unele dovezi” de colectare ilegală de informații.

Ulterior compania de presă și-a prezentat scuze „fără rezerve” și a promis că această situație „nu se va mai repeta” niciodată.

Însă avocatul companiei, Andrew Green a respins acuzațiile de interceptare a mesajelor vocale și a spus că acuzațiile reclamanților se referă la o perioadă în care ziarul avea o altă conducere.

Aceasta este prima apariție a unui membru al familiei regale în instanță din 2002, când prințesa Anne, mătușa lui Harry, a fost amendată după ce câinele ei a mușcat doi copii în parcul Windsor.

Anne a pledat vinovată și nu a trebuit să depună mărturie.

Ultima apariție regală la tribunal a fost în 1890, atunci când viitorul rege Edward al VII-lea a fost implicat într-un proces de calomnie.

Harry a mai fost la Înalta Curte din Londra la sfârșitul lunii martie cu ocazia unei audieri prealabile împotriva unui alt tabloid britanic, Daily Mail, acuzat de aceleași metode ca și Daily Mirror, față de o serie de personalități, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare