sursa foto:  Facebook

Probleme majore cu validatoarele la transportul în comun din Capitală: Erori pe bandă rulantă la plata cu cardul! Riscați să luați amendă

Update. Societatea de Transport București a reacționat cu privire la problemele identificate de Bugetul.ro. Reacția STB poate fi văzută AICI!

Bugetul.ro a descoperit probleme grave la validatoarele STB, iar călătorii, chiar dacă sunt de bună-credință, riscă să fie amendați.

Concret, la plata cu cardul, validatoarele STB dau erori de comunicație. Astfel, persoana care dorește să-și achite călătoria nu o poate face.

Reporterul Bugetul.ro a trecut prin această situație luni, 25 iulie, pe linia troleibuzului 66. Am încercat să validăm cu două carduri diferite, însă rezultatul a fost același: „Tranzacție refuzată! EROARE COMUNICATIE (999)”.

De-abia după două stații și mai multe încercări, am reușit să validăm.

O situație asemănătoare, la 20 iulie!

O situație asemănătoare a fost experimentată de o altă persoană la 20 iulie, pe linia autobuzului 335. Persoana în cauză ne-a pus la dispoziție imagini care probează spusele sale.

Potrivit spuselor sale, în jurul orei 07:00, validatorul STB i-a dat eroare la plata cu cardul. De asemenea, tot în ziua de 20 iulie, la 18:48, pe linia 335, s-a lovit de aceeași problemă: eroare la plata cu cardul.

Controlorii în civil au început să apară pe traseele STB

Luni, 25 iulie, în jurul orei 14:00, la Eroilor, doi controlori în civil au amendat o tânără care, după spusele sale, a încercat să valideze cu cardul, însă validatorul nu a funcționat.

Conform regulamentului STB, amenda pentru „călătoria fără titlu de călătorie valabil sau fără un alt document justificativ sau dovadă electronică (cod QR, cod de confirmare a tranzacției etc.), stocată în telefonul călătorului, în alt dispozitiv al acestuia sau în validatorul vehiculului, care să permită efectuarea călătoriei, conform precizărilor din oferta tarifară existentă” poate ajunge la 500 de lei.

Bugetul.ro îi îndeamnă pe călătorii care trec prin astfel de situații să ne scrie pe adresa redactorsef@bugetul.ro, urmând ca, ulterior, noi să tragem un semnal de la alarmă cu privire la ceea ce se întâmplă cu transportul în comun din Capitală.

Eugen Dinu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare