sursa foto:  saptamanafinanciara.ro

Probleme mari pentru doi coloși de pe piața de telefonie mobilă: Ce acuzații grave au adus milioane de români

Eliminarea roamingului, o măsură salutată de milioane de români, riscă să se transforme într-un scandal de proporții. Clienții acuză companiile de telefonie mobilă că oferă tarife naționale la convorbirile în roaming doar pentru cartele mai scumpe. În replică, operatorii de telecomunicații reclamă că românii abuzează de acest serviciu. Autoritatea de Reglementare în Comunicații a început o anchetă.

Două mari companii de telefonie mobilă sunt investigate de Autoritatea de Reglementare în Comunicații. Instituția a primit sesizări din partea clienților care reclamă că sunt nevoiți să plătească mai mult, în medie cu doi euro, pentru cartele dacă vor să beneficieze de tarife naționale la convorbiri în roaming.

Consumatorii sunt nemulțumiți și că acum primesc un număr mai mic de minute și mai puțin trafic de Internet. Scandalul a apărut la mai puțin de cinci luni după ce Uniunea Europeană a eliminat tarifele de roaming.

Vezi și Mesaj EXPLOZIV al comisarului Traian Berbeceanu pentru cei care fac Legile Justiției! Cum a ajuns să primească jumătate din salariu

Reprezentanții companiilor de telefonie mobilă susțin că au modificat ofertele din cauza abuzurilor. Românii din Diaspora ar fi cumpărat în număr mare cartele din România pentru a le folosi în țările în care domicialiază. Astfel au beneficiat de tarife mai mici decât ar fi fost normal și au adus un prejudiciu operatorilor, anunță TVR.

Ancheta Autorității de Reglementare în Comunicații ar urma să fie gata până la sfârșitul anului. Operatorii de telefonie mobilă riscă amenzi dacă au încălcat regulamentele europene.

Vezi și EXCLUSIV! Lovitură de teatru! Unul din oamenii de bază ai premierului Tudose și-a dat demisia

Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Giganții din retail se dau pe brazdă: Un alt colos a anunțat creșteri salariale, în urma modificărilor fiscale

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.