sursa foto:  avocatura.com

Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Într-o postare pe o rețea de socializare, jurnalistul Alex Costache a dezvăluit numele procurorului care l-a „executat” pe șeful Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, în cel de-al treilea dosar de corupție. Numele procurorului este Alexandra Carmen Lăncrănjan.

DNA îl anchetează pe Dragnea pentru abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri. Acesta fapte ar fi fost săvârșite în dosarul „Tel Drum”, pe vremea când șeful PSD deținea funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

„Ea e procuroarea care l-a executat azi pe Dragnea. 5 capete de acuzare: două de abuz, două de fraudă cu fonduri europene și una de grup infracțional organizat.

UPDATE: pierdere finanțare europeană de 21 de milioane de euro și prejudiciu la bugetul național de peste 30 de milioane de lei.

Alexandra Lăncrănjan, 32 de ani. Ca tot îi plac lui Daddy gagicile mai tinere?

LE: Și mai e și din Teleorman!”, a scris Costache, pe Facebook.

Astăzi, Bugetul.ro vă prezintă detalii mai puțin știute despre procurorul Lăncrănjan, cel care i-a realizat șefului PSD al treilea dosar de corupție.

Potrivit declarației de avere completate în luna mai a acestui an, Carmen Lăncrănjan nu are în proprietate nici case și nici terenuri, ea fiind posesoarea unui autoturism Skoda Octavia, fabricat în 2007. În bănci, aceasta deține o sumă modică: circa 775 de lei.

În anul 2016, procurorul Lăncrănjan a contractat un credit de la Banca Comercială Română, scadent la 2021, în valoare de 103.300 de lei.

Conform documetului citat, Alexandra Carmen Lăncrănjan a încasat, anul trecut, un salariu total de 93.855 de lei, ca procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în jur de 7.821 de lei pe lună.

De asemenea, ca formator la Institutul Național al Magistraturii, ea a mai primit un salariu anual de 10.347 de lei. La aceste sume se adaugă și veniturile din activități independente.

Din activități didactice și drepturi de autor, Alexandra Lăncrănjan a încasat peste 18.000 de lei și 1.000 de euro. Și acum, țineți-vă bine! 14.500 de lei i-a obținut din drepturi de autor, pentru un proiect FDSC – EEA Grants – Norway Grants. FDSC este abrevierea de la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, finanțată de George Soros.

Amintim că procurorul Alexandra Carmen Lăncrănjan este membru al ONG-ului Liderjust, conform site-ului oficial al acestuia.

Despre EEA Grants

Mecanismul SEE a fost creat pentru a asigura conditiile necesare participarii organizatiilor societatii civile in reducerea disparitatlor sociale si economice in Spatiul Economic European  (European Economic Area – EEA). Mecanismul reuneste suportul financiar din partea celor trei tari membre SEE: Norvegia, Islanda si Liechtenstein. Fondurile de care va beneficia sectorul neguvernamental din Romania prin intermediul Mecanismului Financiar SEE au o valoare de 5 milioane Euro, pentru perioada 2008 – 2010 si vin in completarea celor primite prin instrumentele structurale.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si Ambasada Regala a Norvegiei au lansat in 30 iunie 2008 la Bucuresti Fondul ONG din cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE). La eveniment au participat peste 160 de reprezentanti  ai organizatiilor neguvernamentale romansti si circa 30 de reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si institutiilor publice din Norvegia.

Obiectivul Fondului ONG infiintat prin Mecanismul Financiar „Spatiul Economic European” (European Economic Area – EEA) este de a consolida societatea civila din Romania prin sprijinirea unor proiecte in cinci domenii prioritare:

• apararea drepturilor omului, anti-discriminare ai incluziune sociala;

• sprijin pentru copii si tineri confruntati cu anumite dificultati specifice;

• servicii sociale;

• protectia mediului si

• conservarea si valorificarea patrimoniului cultural.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) impreuna cu partenerii sai, Fundatia pentru Parteneriat si Fundatia Carpatica, a fost desemnat ca Administrator al Fondului  ONG in Romania de catre Biroul pentru Mecanismul Financiar „Spatiul Economic European”, se arată pe fdsc.ro.

Vezi și Giganții din retail se dau pe brazdă: Un alt colos a anunțat creșteri salariale, în urma modificărilor fiscale

Veste bună pentru mii de salariați: Ei vor avea impozit zero pe venit-Anunț important făcut de Liviu Dragnea

Toți șoferii sunt vizați: În funcție de ce s-ar putea calcula noua taxă auto și cine ar putea plăti cel mai mult

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare