sursa foto:  money.cnn.com

Probleme serioase pentru Trump. Americanii îl dezaprobă

Donald Trump începe să resimtă din ce în ce mai mult efectele ieșirilor sale publice tot mai controversate. Americanii, în marea lor majoritate, nu rezonează cu viziunea noului președinte al SUA, astfel că, potrivit unui sondaj Gallup, cota de aprobare a președintelui american Donald Trump a scăzut la 37%.

În același timp, proporția celor care îl dezaprobă pe noul lider de la Casa Albă a crescut la 58%.

Comparativ, la începutul președinției lui Donald Trump — mai exact în a treia sa zi în acest post, la 22 ianuarie — nivelul de aprobare era egal cu cel de dezaprobare, 45%, conform Gallup.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1500 de adulți, cu o marjă de eroare de 3%, informează Agerpres.

Citește și: Alertă! Cercetătorii cer scoaterea de pe piață a unui antiinflamator! În România se cumpără intens

Trump nu s-a bucurat de altfel de o prea mare popularitate nici înainte să devină președinte: cu câteva zile înainte să fie învestit în funcție, cota sa de aprobare era de 40%, aproape jumătate din cea a predecesorului său Barack Obama, care se bucura de sprijinul de 78% dintre americani înainte de învestirea sa pentru primul mandat la Casa Albă, la începutul lui 2009.

Donald Trump a respins rezultatele sondajelor care îi atribuie o rată scăzută de popularitate, calificându-le drept „știri false” într-un mesaj difuzat în februarie pe Twitter.

Tot în februarie, el a evocat în cadrul unei conferințe de presă un sondaj realizat de compania Rasmussen Reports potrivit căruia cota sa de aprobare ar fi fost de 55%, într-un moment în care sondajele realizate de Gallup și Pew Research indicau 40% și respectiv 39%. Într-un sondaj făcut public vineri, Rasmussen a stabilit aceeași cotă la 48%, menționează DPA.

Citește și: Cine este noua protejată a lui Dragnea și acuzațiile angajaților la adresa acesteia

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.