mezeluri

sursa foto:  www.a1.ro

Producătorul de mezeluri care boicotează companiile austriece, de la 1 ianuarie 2023, se pregătește să preia o firmă de pe piață

Producătorul Elit SRL vrea să cumpere compania Goodies Meat Production SRL, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Concurenței.

În luna decembrie 2022, după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen, administratorul Elit SRL, Voicu Vușcan, a anunțat că va rupe contractele cu firmele austriece, de la 1 ianuarie 2023.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Elit SRL intenționează să preia compania Goodies Meat Production SRL.

Elit SRL din județul Alba face parte din grupul Smithfield, afiliat al WH Group. Grupul Smithfield desfășoară o gamă variată de activități în România, printre care creșterea suinelor, producția și comercializarea de carne proaspătă, carne semiprocesată și carne procesată (de exemplu mezeluri).

Goodies Meat Production SRL din județul Prahova produce și comercializează mezeluri, activitatea sa fiind concentrată pe producția de produse marcă proprie (private label) pentru anumiți retaileri.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/199), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a informat Consiliul Concurenței, într-un comunicat de presă.

Vezi și Un celebru producător de mezeluri românesc închide ușile pentru firmele austriece: De la 1 ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract cu nicio firmă cu acționariat austriac

Voicu Vușcan, în decembrie 2022: „De la 1 ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract cu nicio firmă cu acționariat austriac”

Daca se intampla ceea ce toata lumea prefigureaza, dupa ziua de astazi, nu imi va fi dor de Viena, de ski in Austria, de OMV, Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski.

Am fost buni 30 de ani sa platim dobanzi bancilor austriece, sa le dam pe nimic petrol, gaze si paduri, sa cheltuim la Parndorf si ski in Austria.

De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu actionariat austriac. Poate aceasta palma, pe care o luam azi, va reusi sa ne trezeasca, si sa nu mai fim acel popor de tampiti, despre care vorbea Petre Tutea.

In Schengen sau inafara lui, pentru majoritatea dintre noi nu conteaza prea mult, nu ne schimba viata in niciun fel, dar daca ne simtim mandri ca suntem romani, este momentul sa intoarcem foaia, si sa lovim fiecare dintre noi, cu armele pe care le avem”, a transmis administratorul Elit SRL.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare