sursa foto:  elitaromaniei.ro

Profit de milioane de euro pentru compania controlată de frații Pavăl! Proprietarii Dedeman cuceresc și piața de cărămidă

Compania controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii gigantului Dedeman, anunță un profit de milioane de euro, pentru primele 9 luni ale anului 2023.

Conform datelor făcute publice la Bursa de Valori București (BVB), în primele 9 luni din 2023, Cemacon SA, producătorul de cărămidă deținut de frații Pavăl, a înregistrat un profit de 36.306.445 lei – peste 7 milioane de euro.

În luna iunie, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Cemacon SA, parte a Grupului Pavăl Holding, a preluat compania Euro Cărămida SA.

Bilanțul prezentat de Cemacon, pentru primele 9 luni din 2023:

„Într-un context macroeconomic instabil, cifra de afaceri aferentă perioadei ianuarie–septembrie 2023 a înregistrat o scădere cu 27% față de aceeași perioada a anului 2022.

Variația stocurilor înregistrează valori mai mari față de perioada precedentă, că urmare a decalajului dintre cantitățile produse și cele vândute.

În cadrul altor venituri din exploatare sunt evidențiate veniturile aferente certificatelor EUA primite, iar sumele aferente altor câștiguri și pierderi evidențiază anularea provizioanelor constituite în anul precedent și constituirea de provizioane în perioada de raportare.

Cheltuielile cu materiile prime și materialele au înregistrat o scădere comparativ cu aceeași perioada a anului 2022, în timp ce costurile legate de personal au înregistrat o creștere de 13%.

Astfel, pentru perioada încheiată la 30 Septembrie 2023, compania CEMACON înregistrează un profit operațional de 46.680.963 lei și un profit net de 36.306.445 lei”.

Ce a declarat directorul Cemacon, Daniel Șologon:

În condițiile unei căderi abrupte a cererii de materiale de construcții, rezultatele financiare la final de septembrie 2023 indică maturitate și reziliența. CEMACON este un business care știe să abordeze cu agilitate și curaj ciclurile economice și să preîntâmpine nevoile beneficiarilor, independent de inerentele condiționări macroeconomice. Așadar, lucrăm să creștem acele avantaje competitive care plasează produsele CEMACON că prima opțiune pentru construcțiile noi, prin optimizarea rețetelor de produse, upgrade tehnologic și diversificarea gamei.

Suntem conștienți că piață va fi din ce în ce mai exigență, astfel că investițiile în tehnologizare și modernizare sunt în continuare prioritare pentru noi, precum și proiectele de energie verde, care vor genera economii importante la bugetul de cheltuieli, precum și o scădere a amprentei de carbon.

Chiar dacă ne așteptăm la o perioada prelungită de niveluri reduse ale cererii de materiale de construcții, avem ambiția de a demonstra din nou că versatilitatea și creativitatea specifice unei companii antreprenoriale românești sunt atuuri de neegalat în competiția cu marile corporații”.

Structura acționariatului Cemacon SA

Din data: 30.06.2023

Actionar                                         Actiuni                                                Procent

PAVAL Holding SRL loc. Bacau jud. BACAU 753.963.090             80,6110 %
PIF INDUSTRIAL SRL loc. BACAU jud. BACAU 156.730.172        16,7570 %
Pers.Fizice 14.292.915                                                                              1,5281 %
Pers.Juridice 10.324.241                                                                         1,1038 %

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare