sursa foto:  Facebook

Proiect al lui Tanczos Barna, ministrul UDMR al Mediului: Urșii care atacă vor putea fi împușcați!

Ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, a venit cu noi informații referitoare la proiectul de Ordonananță de Urgență care ar urma să dea undă verde vânătorilor să-i împuște pe urșii agresivi.

📌Ieri după-amiază am avut o ședință cu primarii, reprezentanții asociațiilor de vânătoare și asociațiilor fermierilor din județul Harghita despre ordonanța care ar permite intervenția imediată în situațiile de urgență cauzate de urși.

👉În cadrul întâlnirii am prezentat celor prezenți cele mai importane puncte din proiectul de ordonanță la care lucrăm:

– Conform căruia în funcție de gravitatea situației, urșii agresivi care atacă pe teritoriul localităților, să poată fi tranchilizați și relocați sau împușcați de o echipă formată de jandarmi și vânători, în 24 ore după ce se semnalează prezența ursului.
– Am oferi primăriilor posibilitatea de a semna un contract cu asociațiile de vânătoare în vederea rezolvării atacurilor urșilor prin intervenție imediată.
– De asemenea în zonele de tampon ale localităților am oferi posibilitatea de prevenire prin alungarea, tranchilizarea și relocare sau împușcarea urșiilor agresivi.

⚠️Pe baza datelor din luna iunie, sunt înregistrate chiar și 30-40 de alerte pe zi la 112 din cauza atacurilor urșilor. Aproape că nu trece zi fără să auzim de victime omenești. Problema a luat amploare, iar ministerul trebuie să elaboreze cadrul legal pentru intervenții imediate.

🙏Din fericire, sunt din ce în ce mai mulți cei care conștientizează gravitatea situației, atât la nivel parlamentar, cât și la nivelul guvernului. În următoarele zile vom continua discuțiile pe acest subiect”, a anunțat, pe Facebook, Tanczos Barna.

Vezi și

Se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! ‘Echipa Barna’ scoate din joc ‘Echipa Cioloș’

Super vești pentru acești români care au fost afectați de pandemie! Vor primi mii de euro

Un nou scandal în Poliția Română! În mandatul lui Lucian Bode, polițiștii sunt folosiți pe post de hamali

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare