Proiect bombă! Cu cât ar putea fi majorat salariul minim

Proiect bombă! Potrivit unei inițiative a deputatului Mihai Weber și semnată de mai mulți social-democrați, salariul minim brut pe economie ar putea fi majorat la 60%din salariul mediu brut. 

„Ținând cont și de recomandările Comisiei Europene privitoare la corelarea procentuală a valorii salariului minim național brut cu aceea a salariului mediu național brut, am depus o inițiativă legislativă prin care am propus ca valoarea salariului minim naţional brut să nu poată fi mai mică de 60% din valoarea salariului mediu naţional brut. Scopul acestui demers normativ are în vedere garantarea asigurării standardelor şi condiţiilor minime de trai decent pentru români, diminuarea migraţiei forţei de muncă autohtone, precum şi reducerea şomajului voluntar generat de lipsa de atractivitate a salariului minim”, afirmă deputatul Mihai Weber.

Propunerea legislativă are un articol unic – „La articolul 164 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2 indice 1), cu următorul cuprins:

‘Raportul dintre salariul de bază minim brut pe ţară şi salariul mediu brut pe economie va creşte în tranşe anuale egale începând cu data de 01 ianuarie 2021, urmând cala data de 31 decembrie 2024 salariul de bază minim brut pe ţară să reprezinte 60% din salariul minim brut pe economie.'”

În prezent, salariul minim brut este de aproximativ 40% din salariul mediu brut.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare