sursa foto:  ziuaconstanta.ro

Proiect senzațional pentru România: Ce va ridica una dintre cele mai importante companii de stat

Se pune la cale un proiect senzațional pentru țara noastră. În timp ce toate fabricile și unitățile de producție sunt vândute străinilor, una dintre cele mai importante companii controlate de statul român pregătește o mutare bombă pe piața industrială.

După ce a investit 856 de milioane de lei într-o nouă termocentrală, la Iernut, Romgaz ar putea investi într-o nouă termocentrală. Este vorba despre centrala Mintia din Deva. Aceasta ar putea să renunțe parțial la huilă și să treacă pe gaz.

În prezent, aceasta este deținută de Complex Energetic Hunedoara. Potrivit capital.ro, până în 2020 ar urma să fie construite grupuri noi care vor fi alimentate cu gaze din Marea Neagră. Acestea vor avea o capacitate de 400 MW.

“Am trecut în Strategia Energetică, ca necesitate, construcţia de grupuri noi, în ciclu combinat, pe gaze, la Mintia. 400 de MW în total, termen de finalizare 2020, investiţia estimată circa 280 de milioane de euro”, spune Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Potrivit sursei citate, Romgaz va fi însărcinată cu această investiție. Informația a fost confirmată de companie. Oficialii susțin că au luat în calcul o nouă termocentrală la Mintia, precizând că  “oferă avantaje ca şi locaţie”.

Se vor crea patru grupuri noi turbinele sunt de la GE și vor avea împreună o capacitate de 400 de MW. Investiția va fi de 268 de milioane de euro.

Vezi și În aprilie au demarat lucrările! Un gigant german creează o mare fabrică în România – Investiție grandioasă

EXCLUSIV! Cozmin Gușă dezvăluie dacă va reintra în politică, în ce partid, dar și când va fi debarcat Ludovic Orban de la șefia PNL

EXCLUSIV! Răspunsuri NEAȘTEPTATE din partea lui Cozmin Gușă! De cine îi este milă, cine este cel mai inteligent politician din România și care este cea mai mare nerealizare a sa

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare