sursa foto:  bzi.ro

Propunerea deputatului Pavel Popescu pentru acceptarea României în Schengen: Cred că ar trebui să blocheze acest regulament și să îl folosească ca pârghie de negociere

Deputatul PNL, Pavel Popescu, propune ca România să blocheze, la fel ca Germania, regulamentul UE privind interzicerea vehiculelor pe benzină și motorină, iar în acest fel ar urma să exercităm presiune pentru a fi primiți în spațiul Schengen.

”Regulamentul european ce va obliga mașinile noi să nu mai emită CO2 și va interzice total vehiculele pe benzină, diesel și hibride în favoarea vehiculelor complet electrice, va intra în curând la vot, după ce a fost blocat inițial de Germania.

Știu că unii vor sări să mă acuze de naționalism, extremism, euroscepticism și alte tâmpenii dar eu cred că România ar trebui să blocheze acest regulament și să îl folosească ca pârghie de negociere pentru dosarul Schengen.

Germania a făcut asta până ieri. Un argument în plus pentru România (deloc ipocrit față de argumentele folosite împotriva dosarului nostru Schengen) îl reprezintă baza de producție pe care o avem în acest domeniu.

Eu cred că este timpul ca această coaliție să joace mult mai curajos din punct de vedere politic, pentru România. Și acesta este fix tipul de dosar care ne oferă această oportunitate. Respectul se câștigă, nu îl primești pe gratis.”, scrie Pavel Popescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare