sursa foto:  romania-insider.com

Protest de amploare duminică, 23 februarie: Cerem președintelui Iohannis să nu promulge acest act normativ

Update! Protestul împotriva modificării Codului Administrativ nu va mai avea loc duminică, deoarece organizatorii nu au primit aprobare de la Primărie.

Aceștia au făcut o nouă solicitare către Primăria Capitalei, pentru 1 martie.

1. Notificare nouă către Primăria București pentru 1 MARTIE. ora 16,30, Palatul Cotroceni: Limba Română, singura limbă oficială în stat!
2. Am fost sunat de Televiziunea Maghiară din Ardeal cu următoarele întrebări: de ce nu sunteți de acord ca limba maghiară să fie a doua limbă oficială în stat? Ați fi de acord cu modificarea Constituției în sensul ca România să nu mai fie stat național, ci multinațional, cu mai multe limbi oficiale? Nu cred că are sens să vă redau răspunsurile mele, le știți bineînțeles. Ce vreau să evidențiez aici, este un mod de gândire, confirmat dealtfel si de numeroasele declarații în acest sens ale liderilor politici maghiari, Gyorgy Frunda spre exemplu, senator UDMR, declarand sec la o post de radio că ,,România nu este stat național”, exprimându-si opinia că sintagma de ,,stat național” ar trebui eliminată din Constituție.
3. Adevărul si Dreptatea sunt la noi. Lupta continuă.
Doamne ajută!”, anunță, pe Facebook, Mihai Sorin Târnoveanu.

Se anunță un protest de amploare duminică, 23 februarie 2020. Societatea civilă va primi sprijinul Alianței pentru Unirea Românilor, la manifestația organizată mâine, împotriva modificării Codului Administrativ. Astfel, se pare că, la manifestație, vor fi prezenți sute de oameni.

Conducerea A.U.R. a luat atitudine față de declarațiile șefului CNCD, Asztalos Csaba, și a făcut un apel către președintele României, de a nu ceda în fața presiunilor UDMR și a împiedica prin mijloacele care îi stau la dispoziție modificările aduse Codului Administrativ.

În cadrul unei conferințe de presă organizate joi, Cosmin Teodor Iosub, prim-vicepreședinte al organizației de tineret al A.U.R. și român originar din Covasna a tras un semnal de alarmă în privința politicii de târguială practicate de partidele parlamentare în relație cu UDMR, fapt care a condus în timp la o cedare de suveranitate a statului român în raport cu statul ungar în privința comunității maghiare din România. Acesta a afirmat că „Ungaria este prezentă activ acolo unde statul român a cedat sau a evitat să-și exercite puterea. Declarația lui Asztalos Csaba este revoltătoare prin adevărul pe care îl exprimă”.

„Dincolo de aceste declarații pe fond adevărate și care dezvăluie o realitate cruntă, interesele cui le reprezintă Asztalos Csaba? În ce calitate a vorbit Asztalos Csaba? A vorbit ca simplu cetățean al României, ca etnic maghiar, ca membru al UDMR sau ca șef al CNCD? Aflat la conducerea CNCD de 15 ani, domnul Asztalos pare să reprezinte mai degrabă interesele statului ungar, decât pe cele ale statului român”, a mai punctat Iosub.

„Codul administrativ este o amenințare la siguranța națională. Cerem președintelui Iohannis să nu promulge acest act normativ. În acest sens, membrii A.U.R. vor fi prezenți la manifestația de duminică, 23 februarie, de la Palatul Cotroceni, organizată de societatea civilă”, a declarat la rândul său George Simion, copreședinte al formațiunii politice.

Vezi și

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare