sursa foto:  facebook meridian sindicat

Protest spontan la Ministerul Finanţelor Publice! Angajaţii au întrerupt lucrul şi au ieşit pe holurile instituţiei

Nemulțumiți faţă de unele prevederi ale proiectului de Ordonanţă privind măsuri fiscal-bugetare, dar şi faţă de unele probleme mai vechi privind salarizarea angajaţilor din Ministerul Finanţelor Publice, zeci de angajaţi din acest sistem au întrerupt spontan lucrul, joi, şi au ieşit pe holurile instituţiei în semn de protest.

 

 

 

Angajaţii din Ministerul Finanţelor Publice au declanşat, joi, un protest spontan, ei întrerupând lucrul şi ieşind pe holurile instituţiei.

„Este un protest spontan, motivele sunt legate de unele prevederi ale proiectului de ordonanţă privind măsuri fiscale, de legea salarizării, dar sunt şi motive mai vechi, legate de drepturile salariale şi condiţiile de muncă ale angajaţilor din acest sistem. Sunt probleme nerezolvate de ani de zile. Sunt angajaţi care au aceeaşi funcţie, aceleaşi sarcini, fac aceleaşi activităţi, dar sunt plătiţi diferit”, a declarat, pentru News.ro, preşedintele sindicatului Meridian al angajaţilor din Finanţe, Negoiţă Voinea.

El a precizat că la protest participă, deocamdată, doar angajaţi ai Ministerului de Finanţe, însă nu este exclus ca acţiunile de protest să se extindă şi la structurile din teritoriu ale Ministerului Finanţelor Publice.

„Nu ştim ce va fi. Probabil că de mâine acţiuni similare vor fi şi în teritoriu”, a precizat Negoiţă Voinea, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare