sursa foto:  digifm.ro

PSD: ‘Pandemia s-a transformat în pande-mită! Tunurile liberale cu măști de protecție încep să explodeze public’

Social-democrații au lansat un nou atac devastator la adresa celor de la PNL și îi acuză pe liberali că ‘au jefuit bugetul țării cumpărând măști proaste, care nu îi protejează pe români’.

„Tunurile liberale cu măşti de protecţie încep să explodeze public. În România lui Iohannis şi Orban, PANDEMIA s-a transformat în PANDE-MITĂ! Afaceriştii folosiţi pe post de paravan se simt încolţiţi şi ajung să pronunţe nume. Iohannis, Orban şi alţi lideri liberali apar tot mai des în spatele afacerilor de sute de milioane, cu măşti aduse din Turcia. Odios este că au jefuit bugetul ţării cumpărând măşti proaste, care nu-i protejează pe români. Şi-au îmbogăţit firmele de partid, dar combinezoanele n-au ajuns la medicii din linia întâi, ci zac în depozite. Au promis măşti celor nevoiaşi, au risipit zeci de milioane de euro şi nu le-au dat încă nimic!”, arată social-democraţii pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată a mai precizat că este timpul ca guvernanţi să plătească pentru tot acest scandal Unifarm.

„L-am chemat pe Orban în Parlament să răspundă despre scandalul Unifarm şi îi vom aduce pe toţi cei implicaţi în faţa comisiei parlamentare de anchetă. E momentul să plătească pentru asta! #Guvernaţi, nu mai furaţi!”, a conchis sursa menţionată.

Pe 28 iunie, Ludovic Orban a declarat că nu a avut informaţii nici el, nici alţi colegi despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie. El a spus că încercarea unora de a face o legătură între Unifarm şi Guvern privitor la acte de corupţie este o imensă manipulare. El a catalogat drept „abominabil şi reprobabil” faptul că cineva ar putea să obţină câştiguri ilicite din tranzacţii cu medicamente sau materiale sanitare. Şeful Executivului a ţinut să sublinieze că Guvernul a fost ajutat de către Unifarm să facă achiziţii importante în perioada de pandemie, în condiţiile în care procedurile folosite de ONAC sunt unele „greoaie”.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.

Citește și:

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare