sursa foto:  abc.net.au

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al SUA, despre manevrele militare ale Chinei: ‘Este doar o chestiune de timp până când cineva va fi rănit’

Situație tot mai tensionată între Statele Unite și Republica Populară Chineză!  Strâmtoarea Taiwan devine un posibil punct de conflict la nivel mondial.

 

Manevrele militare ale Chinei, considerate drept „agresive” de Washington, s-ar putea solda în cele din urmă cu răniţi, a avertizat luni Casa Albă, după un incident maritim în weekend.

Marina americană a acuzat sâmbătă o navă chineză de a se fi deplasat în zigzag într-un mod „periculos” în jurul unuia dintre distrugătoarele sale care naviga în strâmtoarea Taiwan împreună cu o navă canadiană, la mai puţin de 10 zile după un incident aerian între cele două ţări în regiune, relatează AFP.

 

Este doar o chestiune de timp până când cineva va fi rănit„, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, John Kirby, într-o conferinţă de presă.

El a denunţat o serie de manevre atât „periculoase„, cât şi „neprofesionale„, în opinia sa.

Pentagonul a criticat duminică acţiunile „din ce în ce mai riscante” ale armatei chineze în Asia.

Pe 26 mai, pilotul unui avion de vânătoare chinez a efectuat o „manevră agresivă nejustificată” în apropierea unui avion de recunoaştere american care survola Marea Chinei de Sud, potrivit militarilor americani, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare