sursa foto:  facebook

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu: O aderare parţială a ţării noastre la spaţiul Schengen echivalează cu praf în ochii românilor

O aderare parţială a ţării noastre la spaţiul Schengen echivalează cu praf în ochii românilor, a transmis luni purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

 

 

 

„România merită o aderare completă în Schengen. Este inacceptabil să se ridice doar granițele aeriene, în timp ce șoferii de camioane români continuă să stea la cozi interminabile la granițe, în timp ce românii care vin din Europa să-și vadă țara de sărbători stau cu orele la graniță, în timp ce exportatorii noștri pierd bani cu fiecare livrare care pleacă spre Europa”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Purtătorul de cuvânt al USR cere Guvernului României, premierului Marcel Ciolacu și președintelui Klaus Iohannis să continue negocierile pentru o aderare completă în Schengen.

„Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au obligația să continue negocierile pentru intrarea completă a României în Schengen. Nu să accepte să se umilească în fața guvernului austriac, în timp ce anunță victorios un eșec. Vom continua să pierdem miliarde de euro dacă nu se deschid și frontierele terestre pentru țara noastră. Este obligația guvernului să fie transparent în privința negocierilor cu Austria pe tema migrației. Condițiile impuse nu pot fi acceptate fără o dezbatere națională”, a spus Moșteanu.

USR îi cere lui Marcel Ciolacu să renunțe la declarațiile populiste și să arate un plan concret pentru aderarea completă a României la Schengen, atât pe cale terestră, cât și aeriană. România merită acest lucru, a îndeplinit toate cerințele pentru aderarea la Schengen, așa cum a confirmat și Comisia Europeană. Românii au o contribuție importantă la economiile și societățile altor țări europene prin munca și seriozitatea lor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare