sursa foto:  dcnews.ro

Putin, ACUZAȚII fără precedent la adresa americanilor

Vladimir Putin neagă cu vehemență implicarea Rusiei în alegerile din SUA. Preşedintele rus  a calificat joi drept ‘isterie’ acuzaţiile potrivit cărora Rusia ar încerca să influenţeze alegerile din SUA în favoarea candidatului republican Donald Trump şi în detrimentul lui Hillary Clinton, relatează AFP şi Reuters.

Vezi și Înlăturarea lui Coldea de la SRI + Kovesi – ținta în dosarul de SPIONAJ Black Cube?

‘Printre problemele mitice, imaginare, se află isteria, pentru că nu pot să zic altfel, care s-a dezvoltat în SUA în ceea ce priveşte influenţa pe care Rusia ar avea-o în alegerile prezidenţiale’, a declarat Vladimir Putin în cadrul unui discurs privind relaţiile internaţionale susţinut la Soci.

Adresându-se unui grup de experţi în politică externă adunaţi la Clubul Valdai, Putin a spus că i se pare greu de crezut că cineva s-a gândit în mod serios că Moscova este capabilă să influenţeze alegerile de la 8 noiembrie. El a criticat SUA că ar utiliza chestiunile internaţionale pentru a le servi interesele acuzând pericolul ‘stupid’ al unei ‘pseudo ameninţări ruse’.

Vezi și Salariu IMENS pentru soțul purtătorului de cuvânt al lui Iohannis

Guvernul SUA a acuzat oficial Rusia că ar fi în spatele unei campanii de atacuri cibernetice împotriva unor organizaţii din cadrul Partidul Democrat, în timp ce candidata formaţiunii, Hillary Clinton, l-a acuzat pe rivalul său republican Donald Trump că ar fi o ‘marionetă’ a Rusiei.

‘Am putea gândi că în SUA există o multitudine de probleme arzătoare (…) Dar, în mod evident, elita nu are altceva de zis, nu are nimic altceva pentru a calma societatea, deci este mai uşor să atragi atenţia oamenilor asupra aşa-zişilor piraţi informatici, spioni, agenţi de influenţă ruşi’, a adăugat el.

Vezi și Hillary se REPETĂ! Amintește de România și împotriva lui Trump!

‘Se gândeşte cineva serios că Rusia poate influenţa alegerea alegerea poporului american? America este o republică bananieră? America este o mare putere’, a spus Putin.

Putin a mai spus că unele forţe din Occident încearcă să exagereze ameninţarea pe care o reprezintă Rusia pentru a asigura alocări mai mari pentru sectorul militar. Rusia nu intenţionează să atace pe nimeni, a dat el asigurări, scrie Agerpres.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare