euro 1

sursa foto:  bundesregierung.de

Radu Herjeu, după umflarea prețurilor în Croația: ‘Mă îngrozesc realizând cam ce vor face antreprenorii români în virtuala viitoare situație similară’

Radu Herjeu, fost membru CNA, se declară un susținător al adoptării monedei euro de către România. Mai mult, el acuză guvernele incompetente care nu au reușit să facă asta până acum.

Cu toate acestea, după ce în spațiul public a apărut informația că o parte dintre comercianții croați au profitat de trecerea la euro, crescând prețurile nejustificat, Herjeu afirmă că și antreprenorii români vor proceda asemănător.

„Eu am fost mereu adeptul adoptării monedei Euro și în România și mă enervează cumplit că guvernele incompetente nu au reușit asta până acum.

Apoi citesc o știre din Croația: ”O parte dintre comercianți au profitat de trecerea la moneda euro și au majorat nejustificat prețurile, invocând că prețuri au fost doar rotunjite” – a declarat premierul Plenković, adăugând că dacă până vineri 13 ianuarie prețurile nu vor reveni la nivelul anterior trecerii la moneda euro, guvernul va folosi toate mijloacele de care dispune, precum oprirea subvențiilor și majorarea taxelor și impozitelor. ”

Și mă îngrozesc realizând cam ce vor face ”antreprenorii” români în virtuala viitoare situație similară. Ei vor rotunji nu de la 0,75 la 1, ci de la 5 la 10”, spune Herjeu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare