sursa foto:  barfedeiasi.ro

Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța să se întoarcă în Republica Madagascar, însă solicitarea fostului edil al Constanței a fost respinsă, decizia fiind definitivă.

 

În prezent, magistraţii constănţeni judecă în apel un dosar în care fostul edil al municipiului Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate.

„În baza art.74 alin.(2) cu ref. la art.65 din Lg. nr.302/2004 rep. & modif., constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării active, respinge cererea privind transferul temporar al apelantului Mazăre Radu Ştefan în Republica Madagascar”, scrie în soluţia publicată pe portalul instanţei.

 

În mai 2019, omul de afaceri a fost adus din Madagascar în România, sub escorta Poliţiei, pentru a-şi ispăşi o pedeapsă de nouă de închisoare cu executare.

 

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi, în februarie 2019, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri (plaje şi faleze din Constanţa şi Mamaia), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro (decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe).

În martie 2020, fostul edil de Constanţa a cerut să fie mutat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Slobozia, pentru a fi mai aproape de familia sa, stabilită în Constanţa. În iulie anul trecut, Radu Mazăre s-a căsătorit, în penitenciar, cu Roxana Mihalache.

Citește și:

A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

Oamenii lui Ludovic Orban sau camarila de la Guvern

Gheorghe Piperea prevestește un cutremur pentru Guvernul Orban: O lege care generează niște drepturi nu poate fi neutralizată prin OUG

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare