sursa foto:  facebook.com

Raluca Turcan a făcut anunțul ce îi vizează pe toți românii din diaspora: Ce se întâmplă cu locurile de muncă ale acestora

Ministrul de resort, Raluca Turcan, a declarat că Ministerul Muncii și Protecției Sociale a demarat, împreună cu Inspecția Muncii, o campanie de informare a românilor care lucrează în străinătate cu privire la modul de recrutare, condițiile de muncă și drepturile acestora.

 

„Am avut astăzi o primă discuţie cu ataşaţii pe probleme de muncă din ţările europene, reprezentanţii Ministerului în cadrul misiunilor diplomatice din străinătate, pentru a ne asigura că sezonierii din România care doresc să muncească în alte state o vor putea face în condiţii de siguranţă şi vor avea toate informaţiile de care au nevoie. Tocmai pentru a evita disfuncţionalităţile din anii trecuţi, la reluarea activităţilor sezoniere în ţările europene, am demarat deja împreună cu Inspecţia Muncii o campanie de informare cu privire la modul de recrutare, la condiţiile de lucru şi la drepturile pe care le au românii care lucrează în străinătate”, a transmis Raluca Turcan.

 

Potrivit ministrului Muncii, informaţii despre condiţiile de muncă ale românilor în mai multe ţări sunt publicate şi pe site-ul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

 

Raluca Turcan a mai precizat că românii care se deplasează la muncă în străinătate vor avea acces la informaţii specifice şi în gări, aeroporturi şi puncte de trecere a frontierei.

„Vom încheia protocoale cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu Ministerul Transporturilor pentru a asigura accesul la informaţii nu doar online, ci şi în zonele de tranzit – gări, aeroporturi, puncte de trecere a frontierei. I-am îndemnat pe ataşaţii de muncă să transmită constant informări cu privire la modul în care sunt respectate drepturile lucrătorilor români din ţările în care activează, dar şi la eventualele schimbări de legislaţie a muncii, pentru a-i putea informa în timp util pe cei care lucrează în ţările respective”, a menţionat ministrul Muncii pe Facebook.

Citește și:

EXCLUSIV După ce Kelemen Hunor a anunțat majorarea vârstei de pensionare, Dumitru Coarnă dezvăluie adevărata lovitură pe care ar putea-o încasa polițiștii, pompierii și lucrătorii din Servicii

Cutremur în Poliție! Vicepremierul Kelemen Hunor anunță creșterea vârstei de pensionare

Încă un ‘caz izolat’ pe care nu-l vede Ludovic Orban! Pe filieră PNL, un vânzător de sucuri a ajuns director la Apele Române

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare