sursa foto:  gov.ro

Raluca Turcan a făcut anunțul! Cifra uriașă de români care va pleca la muncă în Germania, pentru a câștiga un salariu decent

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că aproximativ 270.000 de muncitori din România vor merge să muncească anul acesta în Germania.

”Se estimează că, anul acesta, în jur de 270 000 de lucrători din România vor merge să muncească în Germania. Suntem preocupați să oferim pentru fiecare dintre aceștia garanția că drepturile le vor fi respectate și că vor avea condiții de muncă adecvate. Acesta a fost subiectul discuției pe care l-am purtat ieri cu Ministrul Muncii din Germania, dl. Hubertus Heil.
Cu această ocazie, i-am prezentat ministrului german pașii pe care i-am făcut până acum pentru a ne asigura că românii care pleacă să lucreze în Germania sunt bine informați, prin campania pe care am derulat-o până acum prin instituțiile care țin de Ministerul Muncii, dar și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Transporturilor. Am vorbit, de asemenea, despre modificările legislative pe care le pregătim pentru a-i proteja pe românii care merg la lucru în străinătate, prin actul normativ care urmează să fie adoptat în ședința de Guvern, săptămâna viitoare.

Apreciez în mod deosebit deschiderea pe care a arătat-o omologul meu și eforturile pe care partea germană le-a făcut în ultima perioadă pentru a corecta vulnerabilitățile care au existat în trecut în relația cu lucrătorii români.

Partea germană a operat deja modificări legislative, prin adoptarea Actului privind inspecția în domeniul sănătății și securității la locul de muncă. Astfel, în industria cărnii au fost eliminate subcontractarea și folosirea agenților de muncă temporară. De asemenea, a crescut numărul inspecțiilor în domeniul sănătății și securității la locul de muncă. Sunt luate în calcul, pentru perioada următoare, și alte prevederi importante în ceea ce privește asigurările de sănătate ale lucrătorilor, precum și alte măsuri suplimentare de protecție.
Vom continua colaborarea dintre țările noastre, în această privință și i-am adresat deja ministrului german invitația de a vizita Romania, pentru a avea discuții mai aplicate privind cooperarea bilaterală româno-germană”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare