sursa foto:  gândul.ro

Raluca Turcan: ‘Cred că PNL va continua să existe și după 25 septembrie. Întrebarea este însă cum vom arăta? Slăbiți, atacați, sabotați în propria guvernare sau raționali și deciși’

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte al PNL, a lansat un mesaj de unitate pentru toți colegii liberali: ”Trebuie să facem și munca de organizare și mobilizare în organizații; dar , în același timp, trebuie PNL să facă și schimbările de care avem nevoie ca societate și pe care le vom face în această guvernare”.

”Ce se întâmplă acum în competiția pentru președinția partidului, faptul că unii se raportează la campania internă, ca și cum nu ar mai exista viață după 25 septembrie, face rău PNL.
Trebuie să înceteze încercarea de acum a unor colegi de a-și asuma legătură unică cu baza partidului. Este o greșeală și nu creează decât dezbinare.
Poate crede cineva că lideri care au dovedit performanțe electorale în organizațiile pe care le conduc și au muncit la firul ierbii, din casa în casă, om cu om, nu au legătura cu baza partidului? Altfel nu ar fi putut să obțină rezultate, decât mobilizând toți membrii organizațiilor.
Liderul are responsabilitatea să mobilizeze, să facă echipele, să strângă energiile. Așa cum a făcut Bogdan Huțucă la Constanța și cum începe sa facă Florin Cîțu la nivel național!

Și atacarea propriilor colegi, cu argumentele mincinoase ale PSD și încercarea de învrăjbire și diviziune între membrii de partid și oamenii care-l susțin pe Florin Cîțu, sunt lucruri greșite.

Am fost întrebată și la Constanța, ceea ce sunt întrebată deseori : de ce îl susțin pe Florin Cîțu? Pentru echilibru și pentru echipă. Asta cred eu că este bine pentru PNL și poate face ca PNL să recâștige voturile pe care le-a pierdut la parlamentare. Și trebuie să facem și munca de organizare și mobilizare în organizații; dar , în același timp, trebuie PNL să facă și schimbările de care avem nevoie ca societate și pe care le vom face în această guvernare.
Am transmis și colegilor din PNL Constanța ceea ce repet de la începutul acestei campanii, în fiecare organizație cu care mă întâlnesc, cred în unitatea PNL și cred că PNL va continua să existe și după 25 septembrie. Întrebarea este însă cum vom arăta? Slăbiți, atacați, sabotați în propria guvernare sau raționali și deciși să-i ținem aproape pe cei buni și să urmărim proiectele de dezvoltare? Multe sunt vitale și la nivel local și la nivel național. Însă trebuie făcute, nu povestite!
Ceea ce PNL a arătat că este posibil în Constanța trebuie să fie posibil în toată țara: să-i convingem pe cei din afara partidului că alegerile sunt despre ei, nu despre noi. Cei din afara PNL trebuie să vadă că dezbaterea din PNL este despre așteptările lor, nu o luptă pentru funcții”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare