sursa foto:  digi24.ro

Raluca Turcan, despre sectorul HoReCa: ‘Pe perioada de vară se pot angaja zilieri, unde putem ajuta cu o parte din salariile lor’

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a precizat că se vor prelungi măsurile de sprijin pentru sectorul HoReCa.

„În privinţa tichetelor de vacanţă lucrurile sunt nuanţate. Voucherele de anii trecuţi se pot folosi şi în 2021. Pentru sectorul HoReCa avem acordarea de granturi şi o schemă de ajutor de stat care va fi prezentată săptămâna viitoare. Anul trecut a fost an pandemic, iar tichetele nu au fost folosite. Ajutorul pentru HoReCa este destul de mare. Pe perioada de vară se pot angaja zilieri, unde putem ajuta cu o parte din salariile lor. Pentru HoReCa intenționăm să prelungim măsurile de sprijin ale celor care angajează zilieri sau sezonieri – 30% pentru zilieri și 45% din salariu pentru sezonieri”, a explicat ministrul conform digi24.ro.

„Trebuie să fie program de lucru flexibil, avem şomajul tehnic pentru persoanele afectate, avem zilierii şi sezonierii. Pe lângă acestea, în două săptămâni vom prezenta noi legi surpriză care vor ajuta şi economia României”, a mai spus ministrul.

Citește și:

Sălajul pune stăpânire pe MAI! Ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful Jandarmeriei, Alin Mastan, și subsecretarul Ovidiu Șandor sunt din Sălaj

Raluca Turcan, anunțul momentului pentru toți pensionarii: Cu cât vor crește pensiile în 2021

Transparența a fost bună doar în campanie! Vicele USR, scandalizat că șeful ANPC face controale la care invită presa!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare