sursa foto:  defenseromania.ro

Rareș Bogdan: Kremlinul a activat mesajele otrăvite. Pentru Putin, România este o miză uriașă. Orice întârziere a aderării României la Schengen îi dă avânt

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a cerut, miercuri, ca țara noastră să fie primită urgent în spațiul Schengen.

Potrivit lui Rareș Bogdan, Kremlinul a activat mesajele otrăvite din timpul pandemiei, miza lui Vladimir Putin fiind ca euroscepticismul să fie promovat în rândul românilor.

„Excelențele voastre, salut decizia Consiliului de a combate războiul informațional al Rusiei!

În acest sens, vă informez că Kremlinul a activat mesajele otrăvite din timpul pandemiei. Pentru Putin, țara mea, România, este o miză uriașă, deoarece are nevoie ca, pe frontiera Uniunii Europene, să câștige teren euroscepticii.

De aceea, orice întârziere a aderării României la Schengen îi dă avânt. Altă miză a Kremlinului este ca sancțiunile impuse Rusiei să fie dezaprobate de cât mai mulți cetățeni europeni, în speță români.

Iar aici predicatul este următorul: Români, energia este scumpă deoarece UE blochează furnizarea de hidrocarburi din Rusia. Din fericire, România are dependență de Rusia doar 9% din gaz, sub 30% din petrol, iar electricitatea o producem singuri în totalitate.

Consiliul vorbește, însă, și de securitatea alimentară. Cu România în Schengen, vor putea fi fluidizate lanțurile de aprovizionare cu cereale, sare, floarea-soarelui, afectate serios de război, atât terestru, cât și naval.

Excelențele voastre, dacă blocarea românilor la frontiera Schengen ar fi avut loc și în materie de trafic de date, comerț cu energie, ingineri de comunicații sau medici, forța de muncă din multe țări ale UE ar fi fost mai puțin calificată.

Statul Român a plătit școala acestor specialiști, așa cum a plătit și pentru securizarea frontierei Schengen.

Excelențele voastre, spațiul Schengen are nevoie de România!”, a afirmat Rareș Bogdan.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare