sursa foto:  digi24.ro

Rareș Bogdan, mesaj sfâșietor: România are o rană deschisă și Justiția este singurul medic care poate trata

La 31 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, cere ca Justiția să facă dreptate în acest dosar.

Potrivit lui Rareș Bogdan, nu ne vom face bine niciodată dacă acceptăm să se strângă și mai mult praf pe dosarele Revoluției, respectiv pe cel al Mineriadei.

Cea mai bună dovadă a vocației intrării în gard a unei societăți este faptul că au trecut 31 de ani de la mineriada din 13-15 iunie și noi încă așteptăm să vedem vinovații pedepsiți. Nu mai alină pe nimeni, ar spune unii, niște zeghe pe niște oase bătrâne. Ba da, căci dorința de a vedea justiție, nu complicități, nu miuțe politice și trocuri mizerabile nu moare niciodată. Iar dacă moare se numește complicitate. Pe trecerea timpului și estomparea dorinței pentru adevăr se bazează cei care dosesc, încurcă, amână, inventează chichițe procedurale, joacă în acest meci al ungerii criminale a sistemului pentru a salva pielea unor ticăloși. Nu ne vom face bine niciodată dacă acceptăm să se strângă și mai mult praf pe metrii cubi ai dosarului Mineriadei. Sau pe cel al Revoluției. Dreptatea nu moare și nu se predă, dacă oamenii liberi continuă să viseze la ea, să-și păstreze revolta. Este un semn de sănătate. Dar acum vrem mai mult! Nu doar vinovații, dar și pe cei care le-au fost complici în instituțiile care puteau, știau, râdeau, da, râdeau!! Căci ei știau că sunt suficiente persoane trase cu cheia astfel încât să asigure lanțul infect al tăcerii. Ce doreau oamenii strânși în Piața Universității, peste care au fost chemați minerii să „facă ordine”? Ei luptau împotriva restaurației regimului comunist! Ei militau împotriva fardării membrilor clicii care au servit dictatura în ateți ai democrației! Ei se împotriveau slugilor care s-au adăpat din „Cincinalu-n 4 ani și jumătate” și au trăit ca niște nababi pe seama poporului care flămânzise zeci de ani, iar atunci, după Revoluție, doreau să-și păstreze privilegiile. România are o rană deschisă și Justiția este singurul medic care poate trata. Chiar și după 31 de ani…”, este mesajul lui Rareș Bogdan.

Vezi și

SURSE Se petrec lucruri stranii sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UMDR! Posibil conflict de interese la ANSVSA

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Șef de structură ‘executat’, pentru a i se face loc unui om venit pe filieră de partid, pe salariu dublu!

Situație dură pentru toți cei care se deplasează cu ajutorul trenurilor: Biletele s-ar putea scumpi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare