sursa foto:  google.com

Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat că vor fi maxim 18 ministere în viitorul Guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să meargă pe procentele obţinute la alegerile parlamentare şi anume liberalii să aibă 10 sau 11 miniştri, Alianţa să aibă 5-6 miniştri, iar Uniunea să aibă doi miniştri

„Practic e foarte complicat complicat pentru un premier dacă nu are o relaţie extrem de bună şi nu are încredere în ministrul Justiţiei, în ministrul Finanţelor, în ministrul Fondurilor Europene în perioada următoare. De asemenea, având în vedere că o bună parte din Planul de Rezilienţă şi din banii europeni pe infrastructură mare, cheia rămâne şi pe Ministerul Transporturilor.

Foarte important rămâne şi Ministerul Economiei şi Ministerul Dezvoltării unde noi avem 1.300 de primari şi unde proiectele nu trebuie să fie făcute pentru anumiţi primari de la un partid, trebuie să fie făcute pentru administraţiile locale”, a afirmat Rareş Bogdan miercuri la Digi 24.

Chestionat dacă viitorul Executiv va avea mai multe sau mai puţine ministere sau va fi păstrată structura actuală de 16 ministere, eurodeputatul a replicat: „Avem 16 ministere acum, dacă se măreşte se măreşte doar la 18 ministere şi din motive ce ţin de legislaţie europeană pe mediu, spre exemplu ,sau pe comunicaţii”.

„Propunerea noastră în negocierile cu cei de la USR-PLUS şi cei de la UDMR este să mergem pe procentele obţinute în campanie, în urma alegerilor, adică noi 26%, USR-PLUS 15% din viitoarele locuri şi UDMR 6,5% sau 7%. Asta ar însemna că pentru PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6 miniştri, UDMR 2 miniştri”, a mai explicat Bogdan.

Referitor la faptul că preşedintele Iohannis a transmis la întâlnirea de marţi seara cu liberalii că este nemulţumit de scorul PNL la alegeri şi întrebat dacă Ludovic Orban va demisiona şi de la şefia partidului, Rareş Bogdan a spus: „Domnul Ludovic Orban a dovedit foarte multă tărie de caracter şi onoare în momentul în care a demisionat. Eu ştiu că jurnaliştilor le plac predicţiile, dar dacă demisionăm cu toţii, mă întreb cine conduce România”.

Citește și:

Legea a fost promulgată! Vestea mult așteptată de angajații români

Schimbări majore! Pensiile au parte de modificări începând cu noul an

SURSE Cine va fi premierul desemnat de Klaus Iohannis

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare